3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da hırsızlık

Van'da bir liseden televizyon, kırtasiye ve gıda malzemeleri çalan 2'si okulun öğrencisi 3 kişi çalıntı mallarla birlikte yakalandı.

Alınan bilgiye göre, hırsızlık olayı Bostaniçi Beldesi'nde bulunan Bostaniçi Lisesi'nde meydana geldi. Önceki gece kimliği belirsiz kişiler, okulda kimsenin olmadığı bir zamanda pencere camını kırarak içeri girip 1 adet televizyon ile birlikte kantinde bulunan 1 adet tost makinesi, 1 adet ayakkabı, çok sayıda kırtasiye ve gıda maddesini çalarak kayıplara karıştı. Sabah okula giden yöneticiler durumu fark ederek jandarmaya haber verdi. Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından okulda yapılan incelemelerin ardından, çalınan televizyonun satılacağı düşüncesi ile şehir merkezinde bulunan televizyoncular çarşısında çalışma başlatıldı. Dükkanları tek tek dolaşan jandarma ekiplerinin yaptıkları çalışma sonucunda, kimlik karşılığında 80 YTL'ye satılan okulun televizyonu bulundu.

Zanlıların televizyonu sattıkları işyerine bıraktığı kimliği alarak çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri hırsızların kimliklerini tespit etti. Hırsızlık yapanların F.D. ile okul öğrencilerinden C.T. ve M.C.B. isimli şahısların olduğu tespit edildikten sonra şahısların evlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda okul ve kantinden çalınan 1 adet tost makinesi, 1 adet ayakkabı, çok sayıda kırtasiye ve gıda maddesine el konulurken, zanlılar da yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 12:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?