3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da içme suyu sıkıntısı

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için halkın israftan kaçınması gerektiğini belirterek "Tüm vatandaşlardan suyu yerinde ve az kullanmalarını istiyoruz" dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamında ziyaret etti. Karşılıklı sohbet sırasında özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sıkıntısını görüşen Yenigün ve Dündar, vatandaşların bu konuda daha dikkatli ve tasarruflu olmaları gerektiğine değindiler. Van'ın gün geçtikçe büyüdüğünü ve yoğun göç aldığına işaret eden Yenigün, şehirde artan hizmet yükünün beraberinde sorunlar da getirdiğini kaydetti. Bu sorunların başında susuzluk geldiğini ifade eden Yenigün, "Biz içme suyu sıkıntısı için yeni sondajlar açarak çözmeye çalışıyoruz. Suyumuz iktisatlı kullanır ve israf edilmezse sıkıntımız en aza iner. Tüm vatandaşlardan suyu yerinde ve az kullanmalarını istiyoruz" dedi.

DSİ 17. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ise, bu sorunun aşılması için yeni projelerin uygulanması gerektiğini ve belediye ile bu konuda ortak çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Yol-İş Sendikası 2 Nolu Van Şube Başkanı Mevlüt Sağlam ve yönetim kurulu üyeleri de Başkan Burhan Yenigün'e aynı saatte nezaket ziyaretinde bulundular.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 18:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?