2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da iftar çadırı kuruluyor

Van'da Ramazan ayının ilk gününde iftar çadırları kurma çalışmaları başlatılırken, Belediye Başkanlığı ile Verenel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Van Temsilciliği tarafından 3 ayrı noktada 3 bin 120 vatandaşa iftar yemeği verileceği belirtildi.


Van Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Belediye Aşevi ile birlikte Akköprü Mahallesi'ndeki belediye taziye evinde her gün toplam 3 bin vatandaşa ücretsiz yemek dağıtılacağı belirtildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sinan Bağlı, ilk iftar için çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve yemek dağıtımında 35 personelin görev yapacağını söyledi.

Ramazan ayında yolda kalmış, evine gecikmiş vatandaşlar ile öğrencilere yemek dağıtımı yapan belediye ekiplerinin fakir ve yardıma muhtaç ailelere de bugünden başlamak üzere ücretsiz ekmek dağıtımı yaptıkları belirtildi.

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Bayram ise, günlük olarak 3 bin 500 aileye 15 bin adet ekmek dağıttıklarını söyledi. Bayram, 16 personel tarafından fakir ve yardıma muhtaç ailelere Ramazan ayı boyunca Seyit Fehim Arvasi, Akköprü, İstasyon ve Süphan mahallelerinde ekmek dağıtımı yapılacağını söyledi.


Beşyol mevkiinde iftar çadırı kuran Verenel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Van Temsilciliği ise 10 gönüllü ile çalışmalarını sürdürüyor. Çadırda son hazırlıkların yapıldığını belirten Verenel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Van Temsilcisi Yusuf Say, 'Ver ki yar olasın' desturuyla yola çıktıklarını söyledi.

Say, "Allah yolunda ver ki, Allah yolunda hizmet et ki, Allah yolunda yoksula yardım elini uzat ki, Allah'a yar olasın. Biz bu düşünce ile yola koyulduk. Vanlı hayırsever ve duyarlı vatandaşlar ile esnafların katkıları sonucunda bu yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bir yemek fabrikası ile anlaştık ve günlük 120 vatandaşa yetecek kadar yemek getirerek iftar çadırımızda dağıtacağız. Üç çeşit sıcak yemek ile birlikte ayran ya da su ikramı yapılacaktır. Yolda kalmış yolcular, evine yetişemeyen vatandaşlar, öğrenci ve fakirleri Ramazan ayı boyunca iftar çadırımızda misafir edeceğiz. Bu hizmetten amacımız pörsümüş kardeşlik ruhumuzu tekrar diriltmektir. İslam ruhunu birleştirmek, kardeşlik havasını estirmektir. Allah ve Resulünün istediği şekilde Ramazan ayında bütün kardeşlerimizle birlikte olmaktır" dedi.

Ramazan ayı boyunca vatandaşlara iftar sofraları ve çadırları ile hizmet verileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:41:42
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 16:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhittinsaltık IP: 193.255.143.xxx Tarih : 3.09.2008 09:20:26

ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL DÜŞÜNCEM VANDA BULUNAN TÜN VAKIF VE SİVİL TOPLUMLARI BİR ÇATI ALTINDA TOPLANIP VAN VE İLÇELERDEKİ FAKİRLER TESPİT ETSELER YAPILACAK YARDIMLAEDA O DENLİ BĞYÜK OLACAK FAKIRİMİZİNDA HAKINI VERMİŞ OLUNACAK YANLIZ GERÇEK FAKIRLERE OLAŞILMASI BIRAZ ZORDUR OLAŞALIM BİRLİKTE HER ZAMAN GÜÇ DOĞMUŞTUR.BAŞARİYA OLAŞILMİŞTIR. HAYIRLI HAMAZANLAR TÜM İNSANLARI SEVİYOROM