5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da 'ikinci el ayakkabı' dönemi

VAN'DA 'İKİNCİ EL AYAKKABI' DÖNEMİ

Van'da çeşitli iş yerinde satışa sunulan ikinci el ayakkabılar özellikle dar gelirli ailelerden büyük rağbet görüyor.

Kent merkezinde 15 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Eyüp Çelik, vatandaşlara daha ekonomik ayakkabı satabilmek için ikinci el ayakkabı ticaretine başladığını söyledi. İstanbul'da getirdiği ikinci el ayakkabıları ucuz fiyata sattığını söyleyen Çelik, kullanılabilir ayakkabıları 10 ile 35 TL arasında müşterilere sunduklarını belirtti. Çelik, "Ayakkabı tamirciliğin yanından ikinci el ayakkabı da alıp satmaya başladım. Getirdiğim ayakkabıları onarımdan getirdikten sonra satışa sunuyorum. Vatandaşlar da buraya alıştı ve sürekli gelip benden alış-veriş yapan müşterilerim var" dedi.

Çelik, ekonomi şartların vatandaşların ikinci el ayakkabılara yönlendirdiğini belirterek, "Vatandaşlar ikinci el ayakkabılara büyük rağbet gösteriyor. Yaşanan ekonomi sıkıntılar ve işsizlik vatandaşları daha tedbirli davranmaya zorluyor. Artık 'Ayağını yorganına göre uzat' dönemidir. Bu yüzden işlerim oldukça iyi bir durumdadır. Günde ortalama 5-10 çift ayakkabı satıyorum. Bu da oldukça iyi bir satıştır" şeklinde konuştu.

Emin Yıldırım adlı vatandaş da, "Kendime ikinci el ayakkabı almaya geldim. Bir çift ayakkabıyı 25 TL'ye aldım. Aldığım ayakkabının birinci eli en az 75 TL'dir" diye konuştu.

VAN'DA 'İKİNCİ EL AYAKKABI' DÖNEMİ
VAN'DA 'İKİNCİ EL AYAKKABI' DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 15:31:04
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 15:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?