2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da ilginç dolandırıcılık

Van'da, borçları yüzünden iş yerindeki esnaf komşusunun kimlik bilgileriyle banka hesabından 17 bin YTL çeken bir kişi, güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilerek gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, ilginç hırsızlık olayı Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinde meydana geldi. A.A. isimli şahıs önceki gün parasının bunduğu banka şubesinin bankamatiğine giderek 100 YTL çekti. Para çektikten sonra aldığı makbuzda hesabında 93.13 YTL olduğunu gören A.A., banka şubesine giderek hesabındaki paranın eksik olduğunu söyledi. Banka yetkilileri tarafından yapılan inceleme sonucunda A.A.'nın hesabından 7 Nisan'da 5 bin, 8 Nisan'da ise 12 bin YTL olmak üzere toplam 17 bin YTL çekildiği tespit edildi. Hesabından bu parayı çekmediğini belirten A.A., durumu polise bildirdi. Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından banka şubesindeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Görüntüler incelendiğinde parayı çeken kişinin A.A.'nın iş yerinden komşusu olan manifaturacı M.M.K. olduğu tespit edildi. Güvenlik kamerasından tespit edilen şahıs, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bu arada M.M.K'ye parayı veren banka görevlisi de ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Banka görevlisi, Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadede, 7 ve 8 Nisan 2008'de şubeye A.A. ismine kayıtlı nüfus cüzdanı ile gelen şahsın hesabından para çekeceğini belirttiğini, kimlik fotokopisi ve TC kimlik numarası ile sisteme giriş yapılarak 17 bin YTL'nin kendisine iki defada verildiğini söyledi. Banka görevlisi, M.M.K. isimli şahsın kendisine verdiği kimlikte hiçbir şüphe uyandırıcı durum fark etmediğini belirtti.

Komşusunun parasını çektiği belirtilen M.M.K. ise verdiği ifadede, çok borcu olduğunu söyleyerek iş yerinden komşusu olan A.A.'nın kimlik bilgilerine internetten ulaştıktan sonra kendi kimliğine daktilo ile geçtiğini belirtti. M.M.K. daha sonra kimliği alarak17 bin YTL parayı çektiğini itiraf etti.

Bu bilgiler doğrultusunda ve bankanın güvenlik kamerasından elde edilen görüntülerle birlikte adli mercilere sevk edilen M.M.K.'nin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 16:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADVİYE SÖYLEMEZ IP: 88.247.34.xxx Tarih : 16.04.2008 09:08:47

yani artık anca bu kadar olur kimin aklına gelir böyle birşeyi yapmak ama suç sadece o kişide değil yani bu türkiyede herşey olabilir vallahi