2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da ilginç dolandırıcılık

Van İl Müftülüğü'nden geldiklerini belirten 2 kişi, gittiği köyün tek hacı adayı ile eşini kandırarak 50 yıllık nişan yüzüklerini aldılar.

Alınan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta merkeze bağlı Hıdır köyüne özel bir otomobil ile giden 2 kişi, bu yıl kutsal topraklara gidecek olan 74 yaşındaki Sevdin Kayık'ı ziyaret ettiler. Kayık'a Van İl Müftülüğü'nden geldiklerini ifade eden kişiler, kendisi için hac malzemelerinin içinde bulunduğu bir çanta hazırladıklarını ve bunun karşılığından ise 500 YTL vermesi gerektiğini belirterek para istediler. Kayık'ın parası olmadığı belirtmesi üzerine kimliği tespit edilmeyen kişiler, paranın yerine kendisi ile eşinin parmaklarında bulunan 50 yıllık 2 adet nişan yüzüklerinin vermesinin yeterli olacağını ifade ettiler. Kayık da kendisinin ve eşinin nişan yüzüklerini şahıslara verdi.
Kayık, şahısların teslim edeceklerini belirttiği çantayı getirmemeleri üzerine durumu İl Müftü Yardımcısı Cüneyt Kulaz'a iletti. Kulaz'ın, hiçbir hacı adayından para istemediklerini ve köylere de ekip göndermediklerini söylemesi üzerine dolandırıcılık olayı ortaya çıktı.

Yaşanan olay üzerine hacı adaylarını da uyaran Cüneyt Kulaz, bu tür olayların bir haftadır verdikleri seminerler esnasında yaşanmasını beklediklerini, ancak hacı adaylarının kimliklerini tespit eden kişilerin köylere kadar giderek vatandaşları dolandırdığını kaydettiler.

Kulaz "Hiç bir hacı adayımız, kendilerini ziyaret eden şahıslara para ve benzeri değerli eşyasını vermesinler. Hacda alacakları hediyelik eşyasının dışından yol ve yemek paraları dahil bütün masrafları kayıt esnasında yatırdıkları paradan karşılanacaktır. Ekstra bir ödeme yapmalarına gerek yoktur. Bu tür olayla karşılaştıkları halinde durumu polis ve jandarma ekiplerine bildirsin" dediler.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 16:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?