2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da intihar girişimi

Van'da bir kişi girdiği bunalım sonucu inşaat halindeki bir binanın üst katına çıkarak intihar etmeye kalkıştı. Polis memurunun iknası sonucu karşılıklı sigara içmesiyle intihar girişimden vazgeçti.

Edinilen bilgiye göre, intihar girişim olayı Hastane Caddesi üzerinde bulunan inşaat halindeki bir binasında meydana geldi. Abdulcabbar Bayram isimli bir kişi, eşinin ve çocuklarının kendisinden alınarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde koruma alındığını öne sürerek çıktığı inşaat halindeki binadan kendini atmak istedi. Olayı gören vatandaşlar durumu polise bildirdiler. Kısa sürede bölgeye gelen polis ekipleri Bayram'ın bulunduğu inşaatın en üst katına çıktı. Polis memuru burada şahsı ikna etmeye çalışırken, olası bir durum karşısında itfaiye ekipleri de aşağıda çadır açtı. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Bayram'ın bulundu kata çıkarak tuğlaların üzerine oturup karşılık birer sigara içerek ikna etmeye çalıştı. Polis memurunun yaptığı ikna konuşmasından dolayı intihar girişiminden vazgeçen Bayram, aşağı indirilerek Tuşba Polis Merkezi'ne götürüldü.

İntihara kalkışan Abdulcabbar Bayram'ın prikolojik sorunları bulunduğu ve aile işi şiddet yüzünden eşi ve 3'ü erkek 4 çocuğunun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altını alındığı belirtiliyor.

Van Vali Yardımcısı Ömer Özcan, Sıhke Caddesi'nde Türk Kızılay Derneği Van Şube Başkanlığı önünde 4 çocuğu ile birlikte sokakta duran aileye görerek kiralık ev bulunması ve gıda yardımı yapılması talimatını vermişti. Bir eve yerleştirilen aileyi önceki gün yine yerde ikinci defa gören Özcan, sohbet etmek için yanlarını gittiği esnada yüzünde darp izi bulunan anne Söylemez Bayram'ı farketmiş, kadının yaşanan aile içi şiddetten dolayı yaralandığını ifa etmişti.

Özcan, aile reisi Abdulcabbar Bayram'ın psikoloji sorunları bulunduğunu da dile getirmişti. Özcan, bu nedenle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanlarınca yapılacak olan incelemenin ardından aile içi şiddetin yaşandığı tespit edilmesi durumunda anne Söylemez Bayram ile 4 çocuğunu koruma altına alacaklarını ifade etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 12:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?