6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da işsizlik isyanı

Van'da, bunalıma giren uyuşturucu bağımlısı bir genç, eline aldığı ekmek bıçağıyla bir süre caddeyi trafiğe kapattı. Polisin uğraşları sonucu eyleminden vazgeçen şahıs, elindeki bıçağı fırlatarak teslim oldu.
Edinilen bilgiye göre olay, Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Bir süre önce psikolojik sorunları olduğu ve uyuşturucu madde kullandığı gerekçesiyle Van Özel İdare Müdürlüğü'ndeki işine son verilen Nurettin Sökmen (32), Cumhuriyet Caddesi'ni araç trafiğine kapattı.
Uyuşturucu tedavisi gördükten sonra dün Van'a döndüğünü ve Vali Hikmet Tan'ın kendisine verdiği iş sözünü yerine getirmediğini iddia eden Sökmen, polislere zor anlar yaşattı. Vali Tan'la görüşmek istediğini belirterek elindeki bıçakla polislerin kendisine yaklaşmasını engellemeye çalışan Sökmen, bir yandan da derdini kemaralara anlattı. Yaklaşık yarım saatlik bir sürede cadde üzerinde heyecanlı dakikaların yaşanmasına sebep olan Nurettin Sökmen, polislerden Vali Tan'la görüştürülme sözü alınca, elindeki bıçağı fırlatarak eyleminden vazgeçti. Sökmen, direnmesine rağmen polis merkezine götürüldü.
Bir okulun ağaç dikme töreninde konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Tan ise, Sökmen'in sık sık bu tür girişimlerde bulunduğunu söyledi. Vali Tan, Sökmen'i gerekirse yine tedaviye gönderebileckelerini vurgulayarak, "Onun gibi işsiz yüzlerce insan var. İşsiz olan vatandaşlar iş bulmak için böyle bir yolu uygun buluyorlar. Sökmen ile her gün karşılaşıyoruz. Özel İdare Müdürlüğü'nde geçici işçi olarak çalışmış. Akli dengesi bozuk bir vatandaşımızdır. Tedaviye gönderdik ve sürekli Valilik'ten yardım alıyor. Bunu bir alışkanlık haline getirmiş. Gerekirse tekrar tedaviye gönderilir. Ona iş verecek kurumumuz yok" dedi.
VAN - İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2004 Pazartesi 00:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?