3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da kaçak sigara vurgunu

Gürpınar ile Çaldıran ilçelerinde güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen 50 bin 70 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçenin Güzel köyü yakınlarında yaptıkları yol kontrol faaliyetleri esnasında S.P. isimli şahsın yönetimindeki 72 AZ 456 plakalı kamyonun hareketlerinden şüphelenerek aracı durdurup arama yaptı. Yapılan aramalar neticesinde yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen 43 bin 760 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Öte yandan, Çaldıran Uzunyol Piyade Hudut Takım Komutanlığı ekipleri, ilçenin Uzunyol mezrası kırsalında icra ettikleri faaliyetler esnasında, arazide terk edilmiş çuvallar içende ülkeye yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen 6 bin 310 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Her iki olayda ele geçirilen 50 bin 70 paket kaçak sigaraya el konulurken, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 10:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih herli IP: 88.225.228.xxx Tarih : 27.04.2008 14:18:44

aslında buraya gerçekleri yazmak isterdim ama sizinde dediğiniz gibi .. kenthaber değişiklik yapabilir yada yayınlamaya bilir onun için önce kendi içinizdeki vicdanınızı kontrol edit ve ülkenin sorunlarını işinize geldiği gibi değilde gerçek yüzünü görmeyi deneyin yada yansıtın belki bu kadar dedikodu ve yalan olmaz bu ülkenin her kötüye gidişi kendi çıkarları ve başka ülkelere vatanını satmaya çalışanlar yüzünden sorunlar yaşanıyor önce vatanını satmaya çalışan ve yetmemiş gibide baş tacı yapılanları silmeye çalışın sigara veya ufak çapta kaçakçılık yapan insanlara iş imkanı saglanırsa inanınki o işi kimse yapmaz ama işine gelmeyenler yüzünden o bölgelere bir türlü yapılanmayan yatırımlardan dolayı gerçekleşen olaylardır bunlar.. medya aracılıgıylada yanlış anlatılan bölge halkı batı kesimlerdede farklı gözle bakılmasına sebeptir. bence başka ülkelerin çıkarları için vatanı satmaya çalışıp sonu olmayan yaşam tarzı kazanmaktansa vatanının bir bütün ve bölünmez olarak yaşatmaları yaşam tarzlarına katacakları enbüyük armağan olur.. bunu yıllar önce atalarımız yaptılar .. türk,kürt,laz,cerkez,demeden yediden yetmişe neden bizler bunu başaramıyoruz ??? cevap: şerefini paraya satmakta olanlar yüzünden... bu ülkeyi bizlerin ataları bizler için kurtardı bizde çocuklarımıza hatta onların ve hatta hatta onların çocuklarına neden buldugumuz gibi teslim etmeyelim?? gazetelerde boş magazin haberleri yerine adam gibi haber yapılsa dahamı kötü olur.. çok iyi tarihçiyim demiyorum ama mustafa kemal atatürk'ün hiçbir yazısı söyleşisinde duymadımki baş örtüsü yasaktır diye mademki mustafa kemal atatürk'ün çizdigi yolda gideceksek bazı şeyleri ayrıt etmeliyiz... mustafa kemal atatürk o kadar zekiymiş ki o zaman bile bugünleri görüp layiklik : din ve devlet işlerinin birbiriyle karıştırılmaması.. demiş.. ama nerde bunu anlaya bilecek kabiliyetteki yöteticiler.. yönetenlerede çamur atmaktan başka bişey yaptıkları yok dini anlatmaya çalışan ilahyatcılar bile mantıklarının dogrultusunda gitmeye başladılar bu böyle giderse tc kimliği yerine başka kimlik taşımayalımda... adım ve soyadım yazıyor bişeyler yapmak isteyenler varsa hertürlü ulaşabilir bendede herkes gibi bir can var