4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Van'da 'kar' savaşı

Van’da, kar yağışı yüzünden kapanan 350 köy yolunu açan Van Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri, önceliği taşımalı eğitim yapılan köylere veriyor. Yetkililer, öncelikli taşımalı eğitim sisteminden yararlanan köy yollarının açıldığı belirtildi.

Köy Hizmetleri karla mücadele ekibi, il genelinde etkili olan kar yağışının ardından kapanan 416 köy yolunu açmak için seferber oldu. 23 dozer, 21 greyder, 10 loder, 12 kamyon ve 171 personelle çalışmalarını aralıksız sürdüren Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, kapalı bulunan 350 köy yolunu ulaşıma açarken, öncelikli olarak taşımalı eğitim gören köy yollarında çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

İlk olarak merkeze bağlı Ortanca Grup Köy yollarında çalışmalarını sürdüren ekipler, kapalı bulunan 66 yolunu ise açma çalışmaları devam ediyor. Karla mücadele ekipleri Ortanca Grup Köy yolunda mahsur kalan 15 aracı kurtarırken, taşımalı eğitimin aksamaması için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için öncelikli taşımalı eğitim sisteminden yararlanan köy yollarının açıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 18:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?