5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da kar yağışı başladı

VAN'DA KAR YAĞIŞI

Van'da, öğlen saatlerinden itibaren başlayan ve kısa süreli etkisini sürdüren kar yağışı, yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkiledi.

Van'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı bugün yerine kısa süreli kar yağışına bıraktı. Öğlen saatlerinde aniden bastıran kar yağışı yüksek kesimlerde sisle birlikte trafiği olumsuz etkiledi. Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde ise etkili olan kar yağışı ve sis trafiğin aksamasına neden oldu. Araçlar, sis lambalarını yakarak seyrederken, kar yağışı ve sis etkisini kaybettikten sonra trafik normale döndü.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının belli aralıklarla devam edeceğini belirtti. Yetkililer, hava sıcaklığının gece eksi 2, gündüz ise 3 derece olacağını ifade etti.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, kar yağışının Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahta bulunan 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde devam ettiğini kaydetti. Kar yağışının trafiği etkileyecek bir durum arz etmediğini ifade eden yetkililer, Güzeldere Geçidi'nde ise ekiplerinin olası bir duruma karşı hazır bekletildiklerini söyledi.

VAN'DA KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 16:53:05
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 17:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?