6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da 'kara perşembe' eylemi

VAN'DA 'KARA PERŞEMBE' EYLEMİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı tarafından her hafta yapılacağı ilan edilen 'Kara Perşembe' protestolarının dördüncüsü düzenlendi.

BDP Van İl Başkanlığı'nın Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan belediye başkanları ve diğer sanıklar için her perşembe günü yaptığı oturma eylemi, bugün dördüncü kez gerçekleştirildi. Faki Teyran Parkı'nda toplanan ve aralarında BDP Van milletvekili Özdal Üçer ve Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu grup adına önce Kürtçe, ardından da Türkçe bir açıklama yapan Göç-Der Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Yaşar, Kürt halkının iradesiyle seçilmiş olan tutuklu belediye başkanları ile diğer

sanıkların tümünün derhal serbest bırakılmasını istedi. Tutuklu bulunan ve "KCK'lı" diye adlandırılan bu arkadaşlarının doğal hakları olan ana dilde savunma haklarının gasp edildiğini de iddia eden Yaşar, "Ana dili Kürtçe olan bu insanların dili 'anlaşılmayan bir dil' olarak kayıtlara geçmiş ve ana dil ile savunma hakları ellerinden alınmıştır. Arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar bu eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Sık sık sloganların da atıldığı basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

VAN'DA 'KARA PERŞEMBE' EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 15:51:02
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 15:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?