5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da kış başladı

VAN'DA KIŞ BAŞLADI

Van'da son birkaç gündür etkili olan yağmur bugün sabaha karşı yerini kara bırakırken, dağlar ve yüksek kesimlerdeki köyler beyaza büründü.

Türkiye'nin büyük kesiminde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, Van'da da etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Bahçeseray karayolundan sonra şimdi de yüksek kesimlerde bulunan köyler kar altında kaldı. Günün ışımasıyla birlikte çevre dağların yamaçlarında bulunan karlar erirken, köy sakinleri ise damlarındaki ve kapılarının önündeki karları temizleme telaşına düştüler. Erek Dağı'nın doğusunda bulunan Gövelek köyündeki vatandaşlar, 5 santimetreye yaklaşan karla artık kış mevsiminin başladığını belirtirken, köylerinin yüksek kesimlerde yer alması yüzünden 1 ay önce sobalarını kurduklarını söylediler.

Her yıl 6-7 ay evlerinde soba yandığını ifade eden Şerafettin Çelik isimli vatandaş, damlayan damlarını da onarmaya çalışıyorlar. 1 haftadan buyana devam eden karla karışık yağmur, kendilerine büyük zarar verdiğini belirten Çelik, yağmur ve kar yağışının fazla yağmasından dolayı damlarının aktığını söyledi.

Bu nedenle damların üzerine saman koyarak akıntıyı kesmeye çalıştıklarını ifade eden Çelik, "Samanı dama serdikten sonra üzerinde sular evin içine akmaması için yürüyerek sıkıştırıyoruz. Bu sene kış erken geldi. Gelmesiyle birlikte de 1 hafta boyunca karla karış yağmur yağdı. Aniden bastıran yağmur ve kar köylüyü zor durumda bıraktı. Herkes yağmur ve kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Birkaç çatılı evden başka herkesin damı aktı. Bugün havanın açık olmasından dolayı damlarımızı onarıyoruz" dedi.

VAN'DA KIŞ BAŞLADI
VAN'DA KIŞ BAŞLADI
VAN'DA KIŞ BAŞLADI
VAN'DA KIŞ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 19:55:04
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 11:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?