7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'da korkunç kaza: 14 ölü

Olaydan yaklaşık 4 saat sonra Devlet Hastanesi’ne gelen Van Valisi Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu ile birlikte yaralıları servislerde ziyaret etti.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Tanılır, düğüne giderken kaza yapan minibüsün kapasitesinden çok fazla yolcu aldığını belirterek, "Köy minibüsü Hacıköy’e düğüne gidiyormuş. Bize ulaşan bilgilere göre karşı yönden gelen bir kamyon çok yakın temasla geçiyor. Bunun üzerine minibüs dengesini kaybederek karşı şeride giriyor. Karşı şeritten gelen kamyonda minibüsü eziyor. Bu kazadan ziyade bir katliam. Gerçekten üzücü bir olay. Ülkemizdeki trafik kazalarının boyutlarını göstermesi açısında da son derece üzücü. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara da Allah’tan acil şifa diliyorum" dedi.

Bu arada, Gürpınar Sağlık Ocağı ile Van Devlet Hastanesi morgunda bulunan cenazeler, yapılan otopsilerin ardından yakınları tarafından gözyaşları arasında ambulanslarla alınarak köylerine götürüldüler. Cenazelerin yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Öte yandan, kazada ölen ve yaralananların isimleri de belirlendi. Edinilen bilgiye göre, kazada Naci Aktaş (22), Meltem Demir (7), Melike Demir (18), Mustafa Demir (48), Berivan Demir (15), Münire Demir, Münire Atan, Elif Atan, Müyesser Koç, Hacı Köyü Muhtarı ve minibüs sürücüsü Ali Koyuncu (56), Hıfzullah Sürücü, Miyeser Çiftçi (36), Münevver Atan (40) ve Gürize Çiftçi hayatını kaybetti. Necla Budak, Davut Demir (5), Mesut Demir (7), Neslihan Demir (24) Safiye Çiftçi (5), Mesut Atan (7), Sevda Pine (13), Adem Koç (5), Melike Koç’un, (1) Van Devlet Hastanesi’nde, Fevzi Demir ile ismi öğrenilemeyen bir kişinin ise Araştırma Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 09:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?