3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da korkutan yangın

Bahçivan Mahallesi'nde bulunan 2 katlı Türkoğlu Çarşısı'nın çatı katında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın 1,5 saatte söndürüldü.

7 aracın müdahale ettiği yangını söndürmek için yaklaşık 80 ton su kullanılırken, 1 itfaiye eri de dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, yangın akşam saat 19:30 sıralarında Bahçivan Mahallesi'nde alt katları işyeri ve üst katı otel olarak kullanılan çarşıda meydana gelmişti. Olay yerine zamanında gelerek yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, elektrik çarpması korkusuyla yangına ilk önce uzaktan müdahale ettiler. VEDAŞ ekiplerinin olay yerine gelerek elektrikleri kesmesinin ardından yangına müdahale eden ekipler zor anlar yaşadı. Binan çok eski olması ve çatı katında bulunan karton ve kağıt parçaları yangının büyümesine neden oldu. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, çevrede toplanan meraklı vatandaşlar söndürme işlemini merakla izlediler. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Söndürme esnasında Cesim Güler isimli itfaiye eri dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Yangın tamamen söndürüldükten sonra çatıyı çıkılarak soğutma çalışmaları yapıldı.

Yangınla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İtfaiye Müdürü Abdülilah Arvas, kendilerine yapılan ihbar sonrası bütün ekiplerin bölgeye sevk edildiğini söyledi.

Arvas, genelde bu tür çatı yangınlarının sıkıntılı olduğunu belirterek Arvas, "Çatıda bulunan saç ya da kiremitler kaldırılmadan yangına müdahale edilemiyor. Burası eski bina olduğundan dolayı çatı içerisi tavana kadar kağıt ve kuş gübresi dolu. Kuş gübresi de bizim için çok büyük bir yanıcı madde. Bu durum bizi sıkıntıya soktu. Bir de her kafadan bir ses çıkınca vatandaşlar da doğrusu bize biraz engel oldu diyebiliriz. Yangının çıkış sebebini araştırıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 15:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?