2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da kuyumcu hırsızlığı

Van'da bir kuyumcu dükkanından bilezik çalan ve güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen bayanlar polisin takibi sonucu kısa sürede yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, hırsızlık olayı Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. G.İ. ve Y.B. isimli 2 bayan daha önceden planladıklarını uygulamak üzere kuyumcuya girdiler. Burada bayanın biri kuyumcuyu sözde bilezik almak için oyalarken, diğer bayan ise önce kolaçan etti. Kuyumcu müşterisine beğendirmek için bilezikleri gösterirken, diğer bayan ise güvenlik kameralarının kayıtlarından habersiz şekilde bir hamlede bileziği çaldı. Amaçlarına rahat bir şekilde ulaşan hırsız zanlıları sürekli bilezik değiştirip kontrol ederek tekrar kuyumcuyu oyalarken, diğer bayan ikinci bir bileziği daha çaldı. Kuyumcu olanlardan habersiz hem bayanlarla hem de gelen diğer müşterilerle uğraşırken bayının biri son bir hamle daha ederek üçüncü bileziği de çaldı. Bilezikleri kontrol eden bayan kuyumcuyla anlaşarak 1 bilezik satın aldı. Kuyumcu geri kalan bilezikleri yerine koyarken, bayan çaldığı bileziklerden birini hızlı bir şekilde vitrin üzerine geri bıraktı. Bu arada kuyumcunun oğlu dışarıdan geldiğinde bayan müşterilerden şüphelenip kamera kayıtlarını kontrol edince hırsızlık olayı farkedip arkalarından koşmaya başladı. Polise de haber verilmesi üzerine aynı bölgede devriye faaliyeti yapan ekipler tarafından bayanlar kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldılar. Polis kuyumcudaki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek hırsızlık olayının saniye saniye görüntülendiğini farketti. 

İsminin açıklanmasını istemeyen kuyumcunun oğlu, dışardan geldiğinde vitrin önünde bulunan bayanların simalarının yabancı olduğunu görüp hemen güvenlik kameralarının görüntülerini kontrol ettiğini söyledi. Bileziklerin çalındığını görmesi üzerine içeri girerek altınları geri istemesi üzerine bayanların kaçmaya başladıklarını belirten kuyumcu, polisin kısa sürede zanlılara altınlarla birlikte yakaladığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 12:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?