6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da linç edilmek istenen DHA Muhabiri tedavi altında

Van'da Demokratik Halk Partisi (DEHAP) tarafından düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları sırasında dövülerek linç edilmek istenen Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Fahrettin Gök, tedavi altına alındı.
Van Kalesi'nin güneyinde sabah saatlerinden itibaren kutlanmaya başlanan Nevruz Bayramı etkinlikleri sırasında basın mensupları için ayrılan aracın üzerine çıkmak isteyen DHA Muhabiri Gök, bazı partililer tarafından dövülerek linç edilmek istendi. Yediği dayağın etkisiyle baygınlık geçiren Gök, araya giren diğer basın mensupları ve bazı vatandaşlar tarafından kalabalığın içerisinden çıkarıldı. Olay yerinde arkadaşları tarafından elleri ve yüzü yıkanan Gök daha sonra ambulansla kaldırıldığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Arkadaşlarına yapılan çirkin saldırı kınamak için etkinliklerin yapıldığı alanda ayrılan basın mensupları ise hastaneye gelerek arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
Basın mensuplarına bilgi veren YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Tevfik Noyan, Gök'ün sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Noyan, "Hastanın sağlık durumu iyi, şuuru açık, bilinci yerindedir. Çekilen tomografisinden herhangi bir patolojik bulguya rastlanmadı. Kas ağrıları var. Yapılacak olan tetkiklerin ardından 24 saat müşahede altında tutulacak" dedi.
VAN - İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2004 Pazartesi 09:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?