3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da 'Lösemili Çocuklar Haftası'

Van'da bir grup lösemili çocuk, 'Lösemili Çocuklar Haftası' dolayısıyla gerçekleştirdikleri yürüyüşte sloganlarıyla destek istediler.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı Van İl Temsilciliği tarafından organize edilen yürüyüş, Soydan Kavşağı önünde başladı. Aileleriyle birlikte gelen çocuklar, Cumhuriyet Caddesi'ni takip ederek sloganlar eşliğinde ellerindeki pankartlarla Van Valiliği önündeki Atatürk büstüne kadar yürüdüler. Burada lösemili çocuklarla birlikte anıta çelenk bırakan Van İl Temsilcisi Rıfat Demir kısa bir konuşma yaptı. Türkiye'de lösemili çocukların sayısının 5 bin 500'ü bulduğunu ifade eden Demir, lösemisiz bir dünya kurmak adına yola çıktıklarını belirtti. Lösemili Çocuklar Haftası'nın 7'ncisini kutladıklarını vurgulayan Demir, bunun kendileri için büyük bir sevinç, çocuklar için eşsiz bir mutluluk olduğunu kaydetti. Geçmiş yıllara oranla teknoloji sayesinde lösemili çocukların tedavilerinin yüzde 100 başarılı olduğunu anlatan Demir, "Vakfımız önderliğinde gerek ülkemiz, gerekse çocuklarımız ve ailelerimiz için son derece gerekli olan bir projeyi gerçekleştirmek için büyük bir çaba içerisindeyiz. Ülkemizde bir ilkini, hatta dünyada bir ilk olacak 'Lösemili Çocuklar Kenti' projesini hayata geçirmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm makamlarla yaptığımız görüşmelerde en kısa sürede desteğin verileceği söylenmesi rağmen henüz gerekli desteği alamadık" dedi.

Devletten istediklerinin sadece bir arsa ve bu arsa üzerinde Lösemili Çocuklar Hastanesi, ilik bankası, ayakta tedavi ünitesi, apart otel binası, hasta yaşam konutları, konuk evleri, bilgi işlem kütüphane ve kültür merkezi, beceri atölyeleri, soğuk hava deposu, sosyal tesisler, organik tarım yetiştirme alanı ve spor kompleksi olduğunu sözlerine ekleyen Rıfat Demir şöyle konuştu;

"Son derece önemli olan bu projeyi hayata geçirmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Lütfen ilgili makamlarınıza emirlerini buyurun gerekli izinleri versinler. Çocuklarımız daha iyi ortamlarda tedavi edilsinler. Sadece Van bölgesinde 350 lösemili çocuk hasta olduğu unutulmasın ve şuan vakfımıza kayıtlı hasta sayısı ise 5 bin 500'üdür. LÖSEV bir ve tektir, diğer derneklerle kıyaslanması doğru değildir. Ne yazık ki derneğimiz halkımızın destekleriyle çalışmalarını yürütmektedir."

Yapılan açıklamanın ardından lösemili çocuklar aileriyle birlikte bulundukları yerden ayrıldılar.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 18:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muradiyeli IP: 88.235.42.xxx Tarih : 4.06.2008 15:33:51

Allah yardım etsin onlara bu nedir kardeşim herkes siyaset peşinde biraz da onları düşünün.