6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da milyarlık kundaklama

Alınan bilgiye göre yangın, dün gece geç saatlerde merkeze bağlı Şahgeldi Köyü’nde meydana geldi. Firaz Tanışan isimli vatandaşa ait ahırda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangında 2 büyükbaş hayvan dumandan zehirlenerek telef olurken, 10 ton saman, 2 ton arpa ve 5 ton kepek yanarak kül oldu.

Gece geç saatlerde ahır tarafından seslerin geldiğini, pencereden baktığında yükselen alevleri gördüğünü söyleyen ev sahibi Firaz Tanışan, imamı aradığını, imamın ise hoparlörden anons ederek köylülere haber verdiğini belirtti.

Yardıma gelen köylülerle birlikte önce hayvanları ahırdan çıkardıklarını, daha sonra yangını söndürmeye çalıştıklarını ifade eden Tanışan, "Yangında hayvanlar duman içerisinde kalarak bağırıyorlardı. Bizde dumandan dolayı içeri giremiyorduk. Köylülerin yardımı ile hayvanları ahırdan çıkardık maalesef 2 tane hayvan dumandan zehirlenerek öldü. Olay yerine geç de olsa itfaiye geldi ve yangını tamamen söndürdü. Yangının çıkış sebebini bilemiyorum; ama kesinlikle beni çekemeyenler kundakladı. Bunu yapanların insanlıkla bir alakaları yok. Maddi zararım 20 milyar liradır" dedi.


Çocuklarının büyük şehirlere gitmemeleri için Ziraat Bankası’ndan faizli 25 milyarlık kredi çektiğini kaydeden Tanışan, kredi parasıyla aldığı hayvanlardan 2’sinin telef olduğunu, 2 ton arpa, 5 ton kepek ve 10 ton yonca samanının yok olduğunu aktardı. Tanışan, "Tarım Danışmanı olarak köyümüze atanan Fikret Ünal’ın bizi bilgilendirmesi üzerine kısa sürede örnek çiftçi seçildim. Tarımda daha önceki yıllarda olan durgunluğu kolektif hareket ederek çözmeye çalışıyorduk. Daha önce yetişmeyen sebze ve meyveyi köyde ürettik. Köyde kıpırdama olmuştu, gençler artık kendi köylerinde üretime geçtiler. Ancak bu huzuru bozmak isteyen bazı insanlar var. Hayvanları yakacak kadar canileşmişler" şeklinde konuştu.

iha-van
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 19:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?