2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da 'Namazla Diriliş' paneli

Van'da Gökkuşağı Eğitim Kültür Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Namazla Diriliş Paneli" düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) toplantı salonunda düzenlenen panele, Namaz Gönüllüleri Platformu üyelerinden ilahiyatçı yazarlar Ahmet Bulut, Cemil Tokpınar ve Abdulcelil Candan konuşmacı olarak katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve açılış konuşmaları ile başlayan paneli, çok sayıda vatandaş izledi.

Namazın insan hayatındaki yeri ve öneminin tüm yönleriyle ele alındığı panelde, İlahiyatçı Ahmet Bulut, 'Namaz İçin Namaz', Cemil Tokpınar, 'Kur'an'da Namaz Bilinci', Abdulcelil Candan ise 'Ne İçin Namaz?' konulu birer konuşma yaptı.

Ahmet Bulut, "Bu ümmet namazsızlık ile yıkıldı ve tekrar dirilişi namaz ile olacaktır. 'Haydi Türkiye namaz ile dirilişe' dedik ve destek bulduk. Anadolu'yu karış karış geziyoruz. Yüzde 95'i Müslüman olan şu cennet vatanda, bir kardeşimiz namazsız kalmayıncaya kadar bu çalışmayı sürdüreceğiz. Ülkemizin bütün gönül insanları namazla buluşsun çünkü namazı bizden isteyen yüce Allah'tır. İnşallah Van'da da insanlarımız camilere koşacak ve o garip camilerimizin yüzü gülecek" dedi.

Daha sonra mikrofona gelen Cemil Tokpınar ise namazın kendini fark etmek olduğunu belirterek, "Yaradılış amacını idrak etmektir, haddini bilmektir. Acziyetini arz etmektir. Namazsızlık kendini büyük görmektir" dedi.

Abdulcelil Canan ise "Namaz kılmayanlar namazı terk etmiyor, namaz onları terk ediyor. Müslüman bir kişi namazını terk etmez, terk etmemelidir. Namaz kılmayanların elinden tutup onların namaz kılmalarına vesile olalım. İnsan namazı hakkını vererek huşu içerisinde kılarsa melekleşmez, meleklerden de üstün olur" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 14:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?