2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da Nevruz tedbirleri

Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, demokrasilerde herkesin istediği zaman isteğini yerde toplantı yapamayacağını belirterek, "Bunlar izinle yapılır ve izin de bu gündür. Bu günün dışında yapılacak toplantı ve gösteriler 2911 Sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanunu'na aykırıdır. Kanunun gereği yapılır. Herkesin bunun bilincinde olması lazım. Yoksa kanun karşısında herkes bunun hesabını verir" dedi.

Van Valiliği'nin Nevruz Bayramı kutlamaları için bugün izin vermesine rağmen belirtilen miting alanına kimse gelmedi. Alınan güvenlik tedbirlerini yerinde görmek için Van Kalesi'nin güneybatısında bulunan miting alanına gelen İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, çalışmalar hakkında Müdür Yardımcısı Önder Okşar'dan bilgi aldı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kesmez, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı'nın 2911 Sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanunu'na göre müracaat yaptığını ve Nevruz Bayramı kutlamaları için de bugün izin verildiğini kaydetti. Şuana kadar kimsenin gelmediğini ve gelmeyeceklerini de ifade eden Kesmez, hükümet komiserleri ile birlikte tutanak tuttuktan sonra güvenlik tedbirleri için bekletilen kuvvetlerini geri çekeceklerini belirtti.

DTP Van İl Başkanlığı'nın, Nevruz Bayramı'nı yarın kutlamak üzere bir girişimleri olduğunu da hatırlatan Kesmez, "Bu durum kanunen müracaat edip, izin verilecek bir konu. Demokrasilerde herkes istediği zaman isteğini yerlerde toplantı yapamaz. Bunlar izinle yapılır ve izinde bu gündür. Bu günün dışında yapılacak toplantı ve gösterilen 2911 Sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanunu'na aykırıdır. Kanunun gereği yapılır. Herkesin bunun bilincinde olması lazım. Yoksa kanun karşısında herkes bunun hesabını verir. Toplumu germenin stres yapmanın hiç bir gereği yoktur. Bu bayramdır. Bayramla sıkıntı, stres çok zıt şeylerdir. Böyle şeyler olmaması lazım. Umudumuz gelecek yıllardır. Geçen yıl bu yılı söylemiştik. Bu ertelendi, gelecek yıllarda hep beraber buralarda kutladığımız bir Nevruz Bayramı'nı diliyorum" dedi.

Nevruz Bayramı'nın Orta Asya'dan, Balkanlara kadar Türklerin bulunduğu her yerde kutlandığını ifade eden Kesmez, "Maalesef bu ülkemizde biraz değişik algılanıyor. Ama bunun da gelecek yıllarda oturacağını tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Bugün alınan güvenlik tedbirlerinin yarın da aynı şekilde devam edeceğini vurgulayan Kesmez, bunun bir olay olacağı için değil polis olarak her zaman almak zorunda oldukları için yapıldığını belirtti. Dışardan güvenlik kuvveti desteğini almadıklarını da vurgulayan Kesmez, güçlerinin yeterli olduğunu ve şuan bin polisin görev yaptığını söyledi.

Polisin gerekli teçhizata sahip olduğunu da anlatan Kesmez, plastik mermi atabilen ve özellikle toplumsal olaylarda kullanılan silahların alındığını ve bunu da düzenleyecekleri bir basın toplantısıyla tanıtacaklarını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 14:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?