6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da Nurettin Rençber coşkusu

VAN'DA NURETTİN RENÇBER COŞKUSU

Türk Halk Müziği sanatçısı Nurettin Rençber, Van'da verdiği konserle hayranlarını coşturdu.

Meşale Organizasyon tarafından Van'a getirilen Türk Halk Müziği sanatçısı Nurettin Rençber, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda sevenleri ile bir araya geldi.

Söylediği bir birinden güzel parçalarla hayranlarını doyasıya eğlendiren Rençber, konser sırasında çocukluğunda yaşadığı bir anısı sevenleri ile paylaştı. Rençber, 1971 yılında Mersin'de doğduğunu ancak köken olarak Adıyamanlı olduğunu söyledi. Rençber, "O yollarda Cüneyt Arkın, Ediz Hun ve Murat Soydan gibi Yeşilçam'ın yakışıklı jönleri vardı. Bir gün büyük burunlu, öfkeli, kıvırcık saçlı ve ters bakan birisi çıktı. Birde öyle çirkindi ki bunların yanında yer etme şansı hiç yoktu. Kimden bahsettiğimi biliyorsunuz. Bu adam Yılmaz Güney'di. Yılmaz Güney'in her filminde bir türkü okunurdu. O zaman bizim mahallede Yılmazcılar ve Cüneytçiler vardı. Sorardık birbirimize 'Ola yılocimisen cinocimisen'. Ben Yılmaz Güney'in gittiğim her filminde bir türkü öğrenirdim. Bu yüzden de bende 'yılocu' oluyordum" dedi.

O dönemde Yılmaz Güney'in filmden öğrendiği 'Köprüden geçti gelin' isimli türkünün Adıyaman iline ait olduğunu zannettiğini anlatan Rençber, uzun yıllardan sonra öğretmen olup tayını Kırşehir'e çıktığında bu türkünün bu yöreye ait olduğunu da sözlerine ekledi.

Tribünlerin tamamen dolduğu, bir çok kişinin de saha içerisinde yerlerde oturarak katıldığı konserde Rençber tarafından seslendirilen parçalar bazen hüzünlendirdi, bazen de coşturdu. Yaklaşık 3 saat süren konser sonunda olası bir izdihama karşı Rençber, özel güvenlik ekipleri tarafından okuduğu türküyü bitirmeden salondan hızlı bir şekilde dışarı çıkartıldı.

VAN'DA NURETTİN RENÇBER COŞKUSU
VAN'DA NURETTİN RENÇBER COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 10:59:05
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 16:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?