3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da Off-Shore hazırlıkları

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, 19-20 Temmuz 2008 tarihinde düzenlenecek olan Türkiye Off-Shore Yarışması'nın hazırlıklarının sürdüğünü ifade ederek, bunun kentin tanıtımında büyük rol oynayacağını söyledi.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Muzaffer Çintimar, Van Gölü'nün su sporlarına uygun bir göl olduğunu belirtti. Yarışmada yer alacak teknelerin, çevreci diye adlandırılan yeşil motorlardan olması Van Gölü'nün korunması ve çevre bilincinin arttırılması yönünde etkin rol oynayacağını ifade eden Çintimar, bunların yanı sıra yelken, kürek, kano gibi ulusal ve uluslararası organizasyonların Van Gölü'nde yapılmasına ön ayak olacağını kaydetti. Yarışmaya katılacak olan araçların milyon dolarlık araçlar olduğunu anlatan Çintimar şöyle konuştu:

"Bu teknelerin Van Gölü üzerinde hem de cumartesi ve pazar günleri yarışmaları ve ülkemizin en büyük televizyonlarından birinde canlı olarak yayınlanması sonucunda ne kadar büyük kitlelere ilimizin tanıtılmasında etken olacağı açıktır. Bizler bu organizasyonunun ilimizde gerçekleştirilmesi için yoğun çaba ve arayışlar içerisindeyiz. Dünya Motorlu Deniz Sporları Federasyonu ve İstanbul Off-Shore Kulübü tarafından organize edilen Türkiye Off- Shore Şampiyonası'nın yapıldığı bölgelere sunduğu katkının farkındayız. Formula yarışları gibi artık Off-Shore yarışları da Türkiye'nin tanıtımı ve turizminin gelişmesine önemli katkılar sunmaktadır. Ayrıca 2008 de yapılacak yarışların ilk ayağı olan İstanbul etabı Dünya Şampiyonası'nın bir ayağı olarak gerçekleştirilecektir. İlimizde yapılacak olan 9. ve 10. ayaklar ise kentimize büyük faydalar sağlayacaktır. Bunun için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor."

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?