6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da öğretmen sıkıntısı

İran sınırındaki 150 haneli Oğulveren Köyü’nde bulunan 250 öğrenci, eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte her gün okul bahçesinde öğretmen yolu gözlüyor.

Köye gelen gazetecileri öğretmen sanıp sevinçle karşılayan öğrenciler, gelenlerin gazeteci olduğunu öğrenince mutlulukları çabuk söndü. Öğrenciler, yetkililerden başta öğretmen olmak üzere kitap, defter, kalem, ayakkabı ve önlük talep etti. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in seslerini duymasını istedi.

Köy sakinlerinden Osman Yalçın (70), "15 gündür okullar açılmış; ama bizim okulda hiçbir faaliyet yok. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hemşehrimizdir. Ama buraya hizmet yok, yanan mum dibine ışık vermez. Bakan Çelik’i buraya davet ediyoruz. Lütfedip Van’a gelirse, bir de buraya buyursun. 4. sınıfta okuyan bazı öğrenciler, daha ismini yazmayı bilmiyor" diye konuştu.
Öte yandan köyde geçen yıl yaptırılan dersliği samanlığa benzeten köylüler, müteahhide öfke yağdırdı. Dersliğin standartlara uymadığını söyleyen köylüler, gecekondu görünümü verdiğini dile getirdiler.

iha-van
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 13:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?