2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da OKS heyecanı

Van'da Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS) giren öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri ise okul bahçelerinde çocukları için dua ederek, Yasin-i Şerif okudu.

Sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte sınavın yapılacağı okullara gelen öğrenciler, görevliler nezaretinde sırayla sınıflara alındı. Saat 10.00'da başlayan sınav 120 dakika sürdü. Van'da sınav heyecanı yaşayan gençler aileleri tarafından yalnız bırakılmadı. Çocukları ile birlikte okula giden aileler, sınav bitimine kadar dua etti.

Van genelinde 11 bin 344 öğrenci OKS'ye girerken, adaylara matematik, fen ve sosyal bilimler alanlarında 100 soru yöneltildi. Okul bahçelerinde çocuklarını bekleyen ailelerden bazıları beraberinde getirdikleri Yasin-i Şerif'i okuyarak sınavın bitmesini bekledi.

Çocuğunu Kız Meslek Lisesi'ne getiren ve okul bahçesinde sınavın bitmesini bekleyen Şabettin Güler, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Güler, "Kızımı sınava getirdim. Şuan kızım içerde sınavda. Ben ise dışarıda onu bekliyorum. Kızımdan daha çok heyecanlıyım. İnşallah başarılı olur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 12:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?