2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da örnek 1 Mayıs kutlamaları

Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Bölge Müdürlüğü'nde çalışan işçiler, 1 Mayıs ve yeni sezonun açılışını müdür ve amirleri ile birlikte dualarla kurban kesip çalınan davul zurna eşliğinde halaylar çekerek kutladı.

Özellikle İstanbul'da gergin geçen kutlamalarının aksine Van'da işçiler, yöneticileri ile kol kola halay çektiler. VEDAŞ Bölge Müdürlüğü tarafından İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan kurum bahçesinde düzenlenen kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türk bayrağı ve kurumun flamalarıyla süslediği bahçede, işçilere şeker ve kolonya ikramı edildi, gül dağıtıldı.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Van Şube Başkanı Naif Balandi'nin yaptığı kısa konuşmanın ardından kürsüye gelen Bölge Müdürü Muammer Yavuz, 1 Mayıs'ın aynı zamanda çalışma sezonlarının başlangıcı olduğunu belirtti. Yavuz, 1 Mayıs'ın emek günlerine denk gelmesinin kendileri için şeref olduğunu vurgulayarak, "Bugün arkadaşlarımız gönüllerince burada halay çekecek. İşçi ve memur sendikaları birbirlerine çiçek verecek" dedi.

Balandi ve Yavuz, konuşmaların ardından çalınan davul zurna eşliğinde işçilerle birlikte uzun süre halay çekti. İşçiler, verilen ikramın ardından yöneticileriyle birlikte kurban keserek aynı zamanda çalışma sezonunun açılışını da yaptı. Dualar eşliğinde kesilen kurbanın kanı, Bölge Müdürü Yavuz ve memurlar tarafından yüksek gerilim hattında çalışan arıza ekibindeki işçilerin alnına sürüldü. Bölge Müdürü Yavuz'un alnına da kurban kanı süren işçiler, daha sonra araçlarıyla akan kanın üzerinde geçerek iş başı yaptı. Kesilen kurbanın etinin ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan kimsesiz çocukların kaldığı yurtlara gönderileceği ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 11:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmaz çakır IP: 88.230.103.xxx Tarih : 3.05.2008 08:47:20

İŞTE BUYA İŞTE VAN HALKINA YAKISACAK DAVRANIS BU VANLI DEDİĞİN BU,ALLAH HEPPİNİZİN YARDIMCISI OLSUN. İSTANBULDAKİ İŞÇİER UTANSIN İŞÇİ BAYRAMINI ŞAVAS ANLAMINA ÇEKENLER UTANSIN. GURUR VERİCİ BİR DAVRANIŞ