5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da örnek uygulama

Van-Hakkari Tabipler Odası tarafından 2006'da başlatılan "Toplumsal Bütünleşme İçin Korunmaya Muhtaç Çocuklarla El Ele" adlı projeyle Van Çocuk Yuvası'nda bulunan 06-12 yaş çocukların toplumsal hayata katılımları sağlanıyor.


Proje takipçisi olan oda üyesi Uz. Dr. İsmail Coşkuner, Van Valiliği ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün izniyle hazırlanan bu projede, Van bölgesinde korumaya alınan çocuklara psikolojik destek verilerek toplumun temel taşı olan aileyi tanıtmanın esas alındığını ifade etti. Belli kurallar çerçevesinde ve gönüllülük baz alınarak hazırladıkları projeyle, evlat edinme ve koruyucu aile uygulamasından yararlanmayan çocuklar için 15 günde bir hafta sonları, dini ve milli bayramlarda gönüllü aile çalışması uygulanmakta olduğunu belirten Dr. Çoşkuner "'En kötü aile, ailesizlikten iyidir' parolasıyla yola çıktığımız bu projeyle her çocuğa bir gönüllü aile bulmayı ve onları sağlıklı bir şekilde hayata kazandırmayı amaç edindik. Bu amacımıza kısmen ulaşabildik. Çünkü resmiyette esas olan her çocuğa bir aile denk gelmesi gerekirken, gönüllü aile sayısının az olmasından dolayı biz bunu sağlayamadık. Bazı aileler normal olarak bir çocuk alırken bazıları birden fazla çocuk alma durumunda kaldı" açıklamasını yaptı.
Türkiye'de ilk olan bu projenin kendilerine, çocuklara ve yuva yönetimine çok ciddi faydaları olduğunu söyleyen Dr. İsmail Coşkuner "Bu projenin çocuklarda sorumluluk bilinci, kendini toplumun bir bireyi olarak hissetme ve eğitim durumlarında artış gibi olumlu etkiler yarattığını gördük" dedi.


Van'da erkek yetiştirme yurdunun olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu de söyleyen Uz. Dr. İsmail Coşkuner, Van Valiliği, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve onun bağlı olduğu Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün bu konuda acilen bir çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı. Coşkuner Van halkına da çağrıda bulanarak "Toplum olarak bu çocuklara sahip çıkmamız gerekir. Çocukların yuvada olmaları onların suçu değil. Bu çocuklara sahip çıkmak, onları sağlıklı birer birey olarak yetiştirmek ve onların psikolojilerini yükseltmek hepimizin görevidir" diye belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?