3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da örnek yıkım

Van'ın Edremit ilçesinde okul yapılacak alanda bulunan bir evin yıkılmasında alışılmadık görüntüler ortaya çıktı. Çoğu zaman gözyaşları içerisinde yapılan yıkımların aksine ev sahibi iş makinesi ile yıkılan evinin önünde çocukları ile poz verdi. 

İlçenin Çiçekli beldesinde bulunan hazine arazisine Denizcilik Lisesi yapılması kararı verilmesi üzerine, Kaymakam Mehmet Nuri Başaran devreye girdi. Hazine arazisi içerisinde evi bulunan Asiye Ece adlı bayanı ikna eden Kaymakam Başaran, kendisine yeni bir ev yapılıncaya kadar 200 YTL'lik kira yardımında bulunacağını belirtti. 

Ev sahibi Asiye Ece'nin teklifi kabul etmesi üzerine yıkım işlemlerine başladı. Kaymakam Mehmet Nuri Başaran, Milli Eğitim Müdürü Macit Mumcuoğlu, Mal Müdür Vekili Cemil Ertuş ve Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç'ın da hazır bulunduğu yıkımda alışılmışın aksine görüntüler ortaya çıktı. İş makinesi tarafından yıkılan evinin önünde poz veren Asiye Ece, hüznü ve sevinci bir arada yaşadığını ifade etti. Ece, "20 yıllık evimde güzel anılarım oldu, bu yüzden üzgünüm. Ama beldemizde Denizcilik Lisesi yapılacak. Bu okulda binlerce insan okuyup ekmek sahibi olacak, o yüzden de çok sevinçliyim" dedi. 

Amaçlarının devletin tasarrufu altındaki yerleri ülke menfaatleri doğrultusunda kullanmak olduğunu belirten Kaymakam Mehmet Nuri Başaran ise, Asiye Ece'nin gösterdiği hoşgörüye teşekkür etti. 

Kaymakam Başaran, "Hoşgörü ve fedakarlık örneği gösteren Asiye Ece ve yakınları ile yıkımı gerçekleştiren Çiçekli Belediyesi'ne şükranlarımı sunuyorum. Bu okul bölgemiz ve ilimize hayırlı olsun" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:04:43
Güncelleme :29 Ekim 2008 Çarşamba 14:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?