5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da ot yangını

Van'da meydana gelen yangın köylülere korkulu anlar yaşatırken, itfaiye ekipleri ve vatandaşların çabalarına rağmen 5 bin 500 bağ ot yanarak kül oldu.


Edinilen bilgiye göre yangın, merkeze bağlı Yukarı Bakraçlı köyünde meydana geldi. Köylülerin bir alanda yığdıkları ot yığınlarından Abdurahman Başlak ve Tahir Durmuş isimli vatandaşlara ait 5 bin 500 bağ ot bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı. Yangını gören köylüler, diğer otlara sıçramaması için kovalarla yangına müdahale etmeye başladılar. Rüzgarın da etkisiyle alevler yükselince Van Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden itfaiye aracı istediler. Kısa sürede bölgeye giderek ve yangına 2 itfaiye aracı, 1 su tankeri ve 1 iş makinesi ile müdahale edildi. Yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından yangın diğer ot yığınlarına sıçramadan kontrol altına alınırken, köylü de derin bir nefes aldı. Alevlerin söndürülmesinin ardından yanan ot yığınlarını dağıtmaya çalışan iş makinesi operatörü duman zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Yangın uzun çalışmalar sonucunda tamamen söndürüldü.


3 bin 500 bağ otu yanan Abdurahman Başlak isimli vatandaş, yangının nereden çıktını bilmediğini, bu Ramazan ayında da kimsenin günahını almak istemediğini söyledi. Başlak, 4 bin 500 TL'ye satın aldığı otların yanarak kül olduğunu ifade etti. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 11:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?