6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da polis gazeteci tartakladı

Olay, bugün sabah saat 09.00 sıralarında Van Valiliği binasının İrfan Baştuğ Caddesi üzerindeki giriş kapısı önünde meydana geldi. Bakan Hüseyin Çelik’in programını takip etmek isteyen muhabir Ercan Demirci, Valilik binası önünde bekleyen basın mensuplarını taşıyacak araca gitmek istedi. Valilik binası girişine gelen Demirci’yi kapıda durduran çevik kuvvet polisi kimlik sordu. Kimliğini gösteren Demirci’ye polis, önce ’tamam geçebilirsin’ dedi. Ardından da ’istesem geçirmezdim’ deyince bunun üzerine tartışma çıktı. Kısa sürede gelişen tartışma üzerine gazeteci, polis tarafından tartaklandı.

Yere atılarak, kendisine küfür edildiğini söyleyen Demirci, "Polis ’geçebilirsin’ deyince bir kaç adım attım. Daha sonra arkamdan ’İstesem geçirmezdim. Bana dua et’ dedi. Bunun üzerine ben de geri dönerek ’O zaman geçmiyorum. Sana dua da etmeyeceğim, gidip diğer kapıdan geçerim’ dedim. Bu sırada bir polis memuru tartışmaya dahil oldu. ’Sen artist misin’ gibi laflar etmeye başlayınca, işim olduğunu ve gitmem gerektiğini aktardım. Bunun üzerine yakamdan tutarak ’Sen kime hava atıyorsun’ diyerek yanındakilerle birlikte yere attı. Ben yerde iken diziyle kafamı yere bastırdı. Yaşanan bu olayın ardından karakola gittik. İfadelerimiz alındı. Bu arada polislerin tuttuğu ve benim kendilerini tehdit ettiğim yönündeki tutanağı da imzalamadım" diye konuştu. Polis merkezindeki ifadesinin ardından Demirci, serbest bırakıldı.

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in programını takip etmeden yaklaşık 1 saat boyunca Tuşba Polis Merkezi önünde bekleyen basın mensupları, olayı protesto etti. İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt da muhabir Ercan Demirci’yi arayarak ’geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2004 Pazar 16:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?