5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da 'SBS' toplantısı

VAN'DA 'SBS' TOPLANTISI

Van'da Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarılı olan okulları ödüllendirmek ve önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan sınavda daha iyi bir sonuç alabilmek için gerekenlerin görüşüldüğü bir toplantı düzenlendi.

Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, İl Valisi Münir Karaloğlu, Yardımcısı Halil Berk, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve okul müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, geçtiğimiz yıl açılan SBS kurslarına değindi. Bu yıl da çeşitli kurslar açacaklarını anlatan Sayılır "İl merkezinde 11, Erciş'te 2 ve diğer ilçelerde de 1'er SBS kursu açacağız. Dershane mantığı ile işleyecek olan bu kurslarda öğrencilerimizin başarısı için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Vali Münir Karaloğlu ise, kentin son SBS'de 74. sırada yer almasına üzüldüğünü belirterek, bununla ilgili çalışmalar başlattıklarını söyledi. Ülkede ekonomi sıralamasında sonlarda olup da eğitim kalitesinde ilk sıralarda yer alan illerin bulunduğunu ifade eden Karaloğlu, "Başarı için ille de ekonomide ilk sıralarda yer almamız gerekmiyor. Bu başarıyı yakalayabilmek için hepimiz üzerimize düşen vazifeyi eksiksiz yerine getirmeliyiz. Eğitimde gönüllülük ve fedakarlık olmadan başarı sağlamak mümkün değil" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Karaloğlu tarafından SBS'de dereceye okulların müdürlerine ödülleri verildi. 1'inci olan okullara 3 bin TL para ve okul müdürüne tam altın, 2'inci olan okula 2 bin TL para ve müdürüne yarım altın 3'üncü olan okula ise bin TL para ve okul müdürüne çeyrek altın verildi.

VAN'DA 'SBS' TOPLANTISI
VAN'DA 'SBS' TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 18:16:03
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 19:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?