4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Van'da seçim heyecanı

İl Özel İdare Kanunu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabulünden sonra Van İl Genel Meclisi’nde başkanlık seçimleri yapıldı.

İl Özel İdare Müdürlüğü toplantı salonunda son kez Vali Mehmet Niyazı Tanılır başkanlığından bir araya gelen meclis üyelerine, kanunla ile ilgili bilgiler verildi.

Meclis üyelerinin yetkilerinin yanında sorumluluklarının da artırıldığını ifade eden Vali Tanılır, artık meclise başkanlık etmeyeceğini söyledi.

Meclisin bundan sonra seçtiği kişinin başkanlığından her ayın ilk haftasında toplanacağını kaydeden Vali Tanılır, gündemin yoğunluğuna bağlı olarak en fazla 5 gün toplanabileceğini ifade etti.

Vali Tanılır, "İl Genel Meclisi’nin gündemi başkan tarafından hazırlanacak ve en az 3 gün önceden üyelere bildirilecek. Valinin önerilerinin de yer alacağı meclis gündemi bir şekilde mutlaka halka önceden duyurulacak" dedi.

Vali Tanılır’ın yaptığı konuşmanın ardından yeni kanun gereği seçimler yapıldı. Gizli oylama ve açık sayım usulü ile yapılan seçimlerde İl Genel Meclis Başkanlığı’nı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bahçesaray Meclis Üyesi Meki Arvas kazandı.

İl Genel Meclis birinci başkan vekilliğini Nüsret Hakan, ikinci başkan vekilliğini ise Vehbi Yiğit kazandılar.

Meclis 2 asil katip üyelikleri için yapılan seçimleri ise Seyfettin Yağız ve İsmail Göktaşoğlu kazanırken, yedek katip üyeliklerini de Şevket Semo ve Mustafa Atay kazandı. Yapılan seçimlerin ardından Vali Tanılır, İl Genel Meclis başkanlık görevini Meki Arvas’a devretti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 14:35:51
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 14:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?