2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da sessiz Nevruz

Van Valilği'nin Nevruz Bayramı'nı kutlama tarihi olarak bugünü belirlemesine rağmen miting alanına kimse gelmedi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Nevruz kutlama alanı olarak belirlenen Van Kalesi'nin güneybatısında güvenlik önlemleri aldı. Kutlama alanına gelecekler için barikat kurarak arama noktası oluşturan polis ekipleri, vatandaşları beklemeye başladı. Ancak aradan saatlerin geçmesine rağmen kutlama alanına kimse gelmedi.

Öte yandan dün bir basın açıklaması yapan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar, hazırlıklarını 22 Mart gününe göre ayarladıklarını, o gün izin verilmemesi durumunda Nevruz Bayramı'nı kutlamayacaklarını ve çıkabilecek olaylardan Van Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün sorumlu olacağını ifade etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 11:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
PAŞA AKTAY IP: 88.231.166.xxx Tarih : 21.03.2008 12:08:58

aslında bunlara hiç izin vermeyeceksin böyle tehdidkar konuşmaları yapıyorlar ben bu bayrak için canımı veririm benim düşüncemde olan arkadaşlarımda var uymayanları uyduracaksın gerekirse birkaç tanesini orda kurşuna dizeceksinki türkiyenin değerini yenilmezliğini görsün bunlar nevruz onlara göre bahar bayramı değil ... ALLAH EMNİYET GÜÇLERİMİZE YARDIMCI OLSUN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE