6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da seyyar satıcılar sorun oldu

Yüzbaşıoğlu ve Sıhke Caddesi ile ara sokaklardaki satışlarına zabıtaların çalışmalarına rağmen devam eden seyyar satıcılar, yaya ve araç trafiğini olumsuz yönde etkiliyor.

 Van Belediyesi şehir merkezinin çeşitli bölgelerinde seyyar satıcıların satış yapabilmeleri için 14 ayrı yer tahsis etti, ancak buna karşın aldığı tüm tedbirler boşa çıktı.

Zabıta sayısını artıran ve polis ekiplerinin desteği ile seyyar sorununu çözmeye çalışan belediye, bu konuda başarılı olamazken, çarşı esnafı da zabıta ekiplerini görevlerini yapmamakla suçladılar.

Yüzbaşıoğlu Caddesi Küçük Camii civarındaki esnaflar, zabıta ekiplerinin, sabah göreve geldikten sonra akşama kadar kahve önlerinde oturarak seyyarların önüne geçmek için hiçbir çalışma yapmadıklarını iddia ederken, zabıta ekiplerinin oturduğu mekanın 10 metre ilerisinde seyyarların satışlarına devam ettiğini belirttiler.

 Zabıta ekiplerinin öğle yemeği arası ile mesai saatinin bitmesinden sonra, seyyar satıcıların yine aynı bölgede eskiyi aratmayacak şekilde satış yaptıklarını söyleyen esnaflar, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve diğer yetkilileri, bu sorunu çözmeye davet ettiler.


Yüzbaşıoğlu Caddesi esnafı, yaklaşık 1 ay önce seyyar sorununu çözmesi sebebiyle Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün’e plaket vermişti.

iha-van
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 09:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?