5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da şiddetli deprem!

Van'da, merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü merkezli 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kent merkezinde 7 katlı bir bina çöktü, vatandaşlar enkaz altında kaldı. Depremde kent merkezinde çok sayıda binanın çöktüğü belirtildi. Ayrıca telefonlar ve elektrikler de kesildi. Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan 7 katlı binanın çökmesi sonucu bazı vatandaşlar enkaz altında kaldı. İtfaiye ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalışıyor.

6.6 büyüklüğündeki deprem Erzurum, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Siirt'te de hissedildi. Artçı depremler ise sürüyor.

Erciş'te binalar yıkıldı

Deprem sonrasında Erciş’te bazı binaların çöktüğü çok sayıda yaralı olduğu ve enkaz altında kalanların bulunduğu öğrenildi.

İKİ ARTÇI DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ

Van’ın Tabanlı ilçesinde meydana gelen depremin ardından iki artçı deprem meydana geldi. İlk artçı deprem Ilıkaynak ilçesinde 5.4 olarak açıklanırken, ikinci artçı deprem ise Gedikbulak’ta meydana geldi. İkinci depremin büyüklüğü 5.5 olarak ölçüldü.

HASAR FAZLA OLABİLİR

Deprem uzmanı Prof. Okan Tüysüz, bölgede çok hareketli faylar olduğunu ve geçmişte de önemli depremler yaşandığını belirterek, "Bölgede 6.5 büyüklüğünde bir deprem her 50 yılda bir olabiliyor. Deprem üretmeye uygun bir bölge. Bizim açımızdan şaşırtıcı değil.

6.6 önemli bir deprem. 6.5'tan sonra zeminde önemli deformasyonlar ve kaymalar oluşuyor. Hasarın fazla olmasını beklediğimiz bir durum" dedi.

Bu büyüklükte bir depremin arkasından çok sayıda artçı deprem meydana gelebileceğine dikkat çeken Tüysüz, hasarlı yapılara girilmemesi uyarısı yaptı.

"ÇÖKEN BİR EV GÖRDÜM"

Van'da depremi yaşayan vatandaşlardan Cengiz Çakır, olay sırasında Van Merkez'de olduğunu ve herkesin panik halinde sağa sola koşuştuğuu söyledi. Çakır, "Ben merkezdeydim. Bir anda millet koşmaya başladı. Valiliğin önünde çöken bir ev gördüm. Ambulanslar sürekli sirenler çalıyordu. Tahmin ediyorum yaralıları taşıyorlardı" dedi.

BAŞBAKAN VAN'A GİDİYOR
Depremin ardından Başbakan Erdoğan Van'a gitmek üzere yola çıktı. Beşir Atalay ise, ''Tüm kurumları alarma getirdik. Afet yönetimi Van'da toplanacak.'' açıklamasını yaptı.


 

....
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2011 Pazar 15:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Van IP: 81.213.218.xxx Tarih : 24.10.2011 09:59:02

DEPREM BÖLGESİNDEKİ belediye başkanı çağrıda bulunuyor :
"İş makinelerini buraya... gönderin..." - cevap : İŞ MAKİNALARINI YAKTINIZ...
"doktorları buraya gönderin ;" - DOKTORLARI ÖLDÜRDÜNÜZ....
"polis gelsin..." - POLİSİ TAŞLADINIZ...
"mehmetçik bize yardım etsin..."
... - MEHMETÇİĞİ ŞEHİT ETTİNİZ, EDENLERE YARDIM ETTİNİZ...
"para gönderin" ; - GÖNDERDİĞİMİZ PARALARI BELEDİYELERİNİZ pkk'ya VERDİ...

AMA BİZ İNSANIZ, İNSAN !!! HAİN DEĞİLİZ ... GELİYORUZ..
Van Belediye başkanı! Bak, yardımı Terörist cenâzesin de yanında posterini taşıdığın imralıdakinden değil, Devletten istiyorsun... Anladın mı şimdi?

YÜREĞİNDE HAİNLİK OLMAYAN, ŞEHİT HABERLERİNE SEVİNMEYEN MASUM İNSANLARIMIZA ALLAH RAHMET EYLESİN.. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. LAKİN ŞEHİT HABERLERİNE SEVİNEN VATAN HAİNLERİ DE HELAK OLSUN