3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da şifalı sulara yoğun ilgi

Van'da şifalı olduğu ve böbrek taşı düşürdüğüne inanılan su vatandaşların akınına uğruyor.

İstanbul'dan Van'a gelen bazı vatandaşlar böbrek taşına iyi geldiğine inanılan suda şifa arıyor.

Van merkeze bağlı Köşebaşı köyü yakınlarında bulunan ve 'Faruk suyu' olarak bilinen şifalı maden suyunun başta böbrek hastalıkları olmak üzere birçok sindirim sistemi rahatsızlığına iyi geldiğine inanılıyor.

Bir hafta boyunca aç karnına bu sudan içerek taş döktüklerini ifade eden vatandaşlar, kaynağın bulunduğu yere daha sağlıklı bir çeşme ile birlikte çevre düzenlemesi yapılmasını istiyor. Bir yakının bu suyu içtikten sonra böbrek taşını düşürdüğünü belirten Şaban Çiçekli, yetkililerin bu kaynağa sahip çıkması talebinde bulundu. Çiçekli, "Amcamın oğlu 3 gün boyunca bu sudan içtikten sonra hiç bir rahatsızlığı kalmadı. Biz beraber şoförlük yapıyorduk. Sürekli yanında ilaç taşırdı. Çünkü böbrekleri aşırı kum üretiyordu. Bu suyu içtikten sonra artık ilaç taşımıyor. Bizde bu nedenle İstanbul'dan buraya gelerek şifalı sudan içiyoruz. İnşallah faydasını görürüz" dedi.

Taksi şoförü Harun Kanmaz ise her hafta bu suya il dışından müşteri getirdiğini söyledi. Kanmaz, "Her hafta mutlaka il dışından gelen bir kaç müşteri getiriyorum bu suya. Gelenler su kaynağının bakımsızlığından şikayet ediyor. Özelikle çeşmeye iniş ve çıkışlarında zorluk çekiyorlar. Bu sudan çok insanın şifa bulduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynağa gelerek su içen vatandaşlar, beraberinde getirdikleri bidonlara su doldurup evlerine götürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 16:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?