6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da su kanalları temizleniyor

Van Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü’ne ait olan su kanallarını temizleme çalışmalarının sürdürüldüğü ve bir ay içerisinde 80 kilometre uzunluğundaki kanalın kirlilikten arındırıldığı bildirildi.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 20 kişiden oluşan 2 ekip tarafından yürütülen şehir merkezinden geçen su kanallarını temizleme çalışmalarının vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığını belirten Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, pis koku, çirkin görünüm ve sağlığı tehdit eden bütün olumsuzluklarla mücadele edeceklerini söyledi. Yenigün, modern ve yaşanabilir bir kent oluşturma yolunda kolları sıvadıklarını ifade ederek, "Belediye ekipleri tarafından, yıllardır kirlilikten ve kokudan geçilmeyen su kanallarının temizleme çalışmaları devam ediyor. Rüzgar ve yağışların etkisiyle dolan su kanalları, adeta çöplük yuvasına dönmüştü. Kanal köprülerinin çöplerden tıkanmasıyla yollar ve caddeler sudan geçilmiyordu. Kanallar temizledikten sonra, itfaiye ekiplerimiz tarafından hemen yıkanılıyor" dedi.

Belediye Fen İşleri Müdürü Arif Özay ise kanalların yılardır temizlenmediğini açıkladı. Akköprü Mahallesi’nden geçen dereye, DSİ Müdürlüğü’ne ait iş makinelerinin girememesi nedeniyle derenin yıllardır kaderine terk edilmiş durumda olduğunu belirten Özay, "Belediyemizce kurduğumuz ekip, buranın temizliğinin yanı sıra Sıhke, Akköprü, Serhat, Meteoroloji, Cumhuriyet, Hafıziye ve Bahçıvan mahallelerinde bulunan kanalları temizlediler. Bir aydır süren bu çalışmalarımız sonucu yaklaşık 80 kilometrelik kanal temizlemiştir. İnsan sağlığını tehdit edecek seviyeye ulaşan kanallardaki çöplerin tamamını temizlemek için 20 kişilik 2 ayrı ekip, 1 yükleyici ve 2 kamyonla çalışmalarımız devam etmektedir. Çevre kirliliği ve pis kokuya sebep olan unsurları ortadan kaldırmak amacıyla başlatmış olduğumuz bu hizmete vatandaş olarak da duyarlı olmalıyız. Kanallara çöplerin atılmamasına özen göstermeliyiz’’ şeklinde konuştu.

VAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 13:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?