6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da su kesintisi hazırlığı

VAN'DA SU KESİNTİSİ HAZIRLIKLARI

Van'da, bakım ve onarım çalışmaları yüzünden 24 Nisan 1 Mayıs arasında 1 hafta olarak açıklanan içme suyu kesintisi öncesi hazırlıklar sürürken, Belediye Başkan yardımcısı İdris Canbay, 20 yıldır dokunulmayan su ishale hattı bir haftada onarılıp bakımı yapılacaklarını söyledi.

Bir hafta sürecek olan su kesintisi ile onarım ve bakım yapılacak alanda, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Cevat Boz, ile birlikte basın açıklaması yapan Van Belediye Başkan Yardımcısı İdris Canbay, kesinti süresince, su giriş ve çıkışına debimetre bağlantısı, yeni terfi merkezinin bağlantısı, 62 adet arızalı vantuzun değişimi, 12 değişik yerdeki su ishale hattı arızası giderileceğini belirtti. Su ishale hattının geçtiği tüm alanları gezen Canbay, Boz ve basın mensupları daha sonra Gürpınar'da bulanan Mejingir su kaynağında da incelemede bulundu.

Burada açıklama yapan Canbay, ana ishale hattından gelen suyu şehir merkezine dağıtan 1 nolu su deposunda yeni alınan 62 adet vantuzlar ve debi metrelerin takılacağı yer olan terfi merkezini basın mensuplarına anlattı. Canbay, "1 nolu su depomuzda bulunan eski terfi merkezi yerine yenisini yaptık. Bu su kesintisi esnasında onarımlarımız yeni terfi bağlantımızı da yapacağız. Alman Kalkınma Bankası'nın yapmış olduğu işin süresi 5 Mayıs tarihinde doluyor. Bu sürenin uzatma şansı olmadığı gibi biz de uzamasını istemiyoruz. Bu tarihe kadar debimetrelerin bağlanması gerekliydi. Bunu yapabilme şansı ise sadece su kesintisiyle mümkündü. Biz de bunu fırsat bilip, yapıldığı günden bu güne kadar değişmemiş olan vantuzlarımızı değiştirerek su ishale hattında oluşmuş arızalarımızı gidereceğiz. 20 yıllık yapılmamış işi biz 1 hafta içerisinde yapmış olacağız. 1 Mayıs itibariyle bu sorunlardan kurtulmuş olacağız. Van'a büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu çalışma, Van a gelen su miktarı artma, suyumuzun denetimi daha da kolaylaşmış olacak ve biz daha sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacağız" dedi.

 

- HALKIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN SEFERBER OLUNACAK

Belediyenin bütün imkanlarını seferber edildiğini ve bir çok kurumdan yardım istediklerinin altını çizen Canbay, halkın bir hafta içerisinde su sıkıntılarının en aza indirgenmesi için tüm olanakların seferber edileceğini söyledi. Yaklaşık 1,5 ay önce devlet kurumları, hastaneler ve okullara su kesintisi ile ilgili bilgi verildiğini söyleyen Canbay, "Halkımızın haklı tepkileri olacak. Yıllardır gelenek haline gelinen her yıl su kesintisi yapılması öncesinde basit bir arızadan dolayı su kesintisi yapılıyor, halk bilgilendirilmiyordu. Biz böyle yaklaşmıyoruz. Suyu neden kesmek zorunda olduğumuzu, arızanın yapılacak olanları halkımıza basın mensubu arkadaşlarımız aracılığıyla iletmeye çalışıyoruz. Bu konuda halkımızın sağduyulu davranacağına inanıyoruz. Şimdiden 24 Nisan 1 Mayıs arasındaki 1 haftalık boyunca yapılacak olan su kesintisi süresince halkımızın göstereceği sabır için teşekkür ediyoruz. Biz bu kente bir katkı sunacaksak bunu halka anlatmayı tercih ediyoruz. Bu sorunları çözmemiz yetmiyor, neden yaptığımızı da halka anlatmamamız gerekiyor. Yani bizimle aynı duyguları halkımızın da hissetmesi gerekiyor" dedi.

SU KESİNTİSİNİN SEBEPLERİ VE YAPILACAKLAR

Su ishale hattında bulunan 62 vantuzun tamamının arızalı ve kaçak olduğunu aktaran Canbay, "Buralarda denetimsizlikten kim nereye istemişse kaynak makinesiyle delerek bahçesine tarlasına su götürmüş. Bu sorun kaynakta çıkan su ile merkezdeki su arasında rakamsal farklılıklara neden oluyor. Yaz ayında şehir merkezindeki su depomuzdaki 8 terfi motorumuzdan sadece 3'nü çalıştırabiliyorduk. Su depomuza bu kaçak bağlantı ve arızalardan dolayı yeterince su gelememesindendi. Buradaki en önemli çalışmalarımızdan biri su kaynağının çıkışına debimetre takılmasıdır. Bu gibi projelerde rakamsal veriler sonuca ortaya çıkarılacak. Bunun içinde su kaynak çıkışı ve merkez dağıtım su depomuza debimetre takılmış olacak. Bu sayede giren su ile çıkan suyun verilerinin aynı olması gerekiyor. Bu 1 haftalık su kesintisinde su giriş ver çıkışına debimetre bağlantısı, yeni terfi merkezinin bağlantısı, 62 adet arızalı vantuzun değişimi, 12 değişik yerdeki su ishale hattı arızasını gidermiş olacağız. Halkımızdan destek bekliyor gösterecekleri sabır ve metaneti için şimdiden teşekkür ederiz" diye konuştu.

KESİNTİ YAPILACAK MAHALLELER

Karşıya, Yeni Mahalle, Hacıbekir, Esenler ve Seyit Fehim Arvasi mahallesinin bir bölümü dışında tüm kentte su kesintisi uygulanacak.

VAN'DA SU KESİNTİSİ HAZIRLIKLARI
VAN'DA SU KESİNTİSİ HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 16:44:05
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 18:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?