2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da su protestosu

Van'da bir gurup vatandaş, şehir şebekesinde yapılan onarımlardan dolayı uygulanan su kesintisini belediyenin önünde basın açıklaması yaparak protesto etti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) belediye ve il genel meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, şehir içme suyu şebekesinde yapılan onarım nedeniyle uygulanan kesintiyi protesto etmek için belediyeye yürüdü.

Belediye hizmet binasının giriş kapısında toplanan ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık adına hazırlanan basın açıklamasının metnini okuyan Hacıbekir Mahallesi Özgür Yurttaş Derneği Üyesi Hüsret Güven, belediyenin belirttiği tarihten önce onarımı bitirmesini siyasi rant olarak değerlendirdi. Belediyenin kaçak su tamiratı için ilin içme suyunu zamansız kestiğini iddia eden Güven, suyun tümüyle kesmesini ise zafiyet olduğunu belirtti.

Güven, "Belediye 3 günde yapılacak bir tamirat nedeniyle önce 7 gün su kesilecek diyor. Sonra 3 günde bitirince bununla övünmeye kalkışıyor. Belediye Başkanı su tamiratını kaç günde, kaç eleman ve ne kadar makineyle yapılacağının hesabını bilmeyip, halka 7 gün su kesintisi uygulanacak diyerek tedirgin ediyor. Sonra 3 günde bitirdik deyip bunu siyasi ranta çevirmeye kalkıyor. Bu kirli bir anlayıştır ve halkla alay etmekten başka bir şey değildir" dedi.

Pankartlar açarak, yapılan onarımdan dolayı uygulanan su kesintisini protesto eden gurup daha sonra belediye binasından sesiz bir şekilde ayrıldılar.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 15:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VANLI NİHAT IP: 85.104.105.xxx Tarih : 20.06.2008 15:13:36

Su protesosu pkk Yani DTp yemi kaldı onların bulunduğu yere su değil aslında hava bile gitmemesi lazım biz vanlıların sorunlarına onlar karışmasın kendilerince bir şeyler yapmaya çalışıyorlar kaçıp geldiğiniz yerlere geri dönün ordaki sorunlarınızla uğraşın bizim sorunumuzu biz çözeriz