2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da sünnet şöleni

Van Eğitim Kültür Yardımlaşma Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği (ERDEM-DER) tarafından organize edilen şölende 250 çocuk sünnet ettirildi. 

Sünnet şöleni, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Van Belediyesi'ne ait Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle gerçekleşti. Sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşların izdihama neden olmaması için görevliler tarafından isim yazılarak sıra numarası verildi. Şölende ismi okunan çocuklar, anne ve babalarıyla birlikte tek tek içeri alındı. Doktor ve sağlık memurundan oluşan 12 sağlık personeli tarafından sünnet edilen çocuklar zaman zaman ağlayarak sünnet olmamak için çırpındı. Van ERDEM-DER Başkanı İsmail Almalı, derneklerine çok sayıda sünnet müracaatlarının olduğunu söyledi. Almalı, maddi imkanı kısıtlı olan ailelerin çocuklarını sünnet edemediklerinden dolayı böyle bir organizasyon yaptıklarını belirtti. Almalı, "Van'da 250 ve Muş'un Malazgirt ilçesinde 50 olmak üzere 300 çocuk sünnet ettiriyoruz. Sünnet ettiğimiz çocuklara oyuncak, ailelerine ise giyim paketlerinden oluşan yardım malzemesi veriyoruz" dedi. 

Derneklerinin bundan sonra çok güzel projelere imza atacağını da ifade eden Almalı, sünnet merkezi kurmayı hedeflediklerini söyledi. Almalı, "Eğer vali ve belediye başkanımızdan gerekli desteği görebilirsek sünnet merkezi kurmak gibi bir projemiz var. Bunu gerçekleştirebilirsek bundan sonra toplu sünnetlere gerek kalmayacaktır. Çünkü toplu sünnetlerde istenilen steril ortamı oluşturmak mümkün olmuyor. Kuracağımız sünnet merkezi ile yıl boyunca her gün belirli sayıda çocuğu ameliyathane ortamında sünnet yapmayı düşünüyoruz. Projemiz bitme aşamasındadır" şeklinde konuştu. 

Gün boyu devam edecek olan sünnet şölenine Gökküşağı Derneği ile Deniz Feneri Derneği'nin de katkı sunduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 13:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?