5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da şüpheli boru alarmı

VAN'DA ŞÜPHELİ POŞET VE BORU ALARMI

Van'da devam eden doğalgaz çalışmaların nedeni ile yer altına bırakılan sıcaklık ölçüm borusu polisi alarma geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam Van Belediyesi itfaiye ekipleri Cumhuriyet Bayramı nedeni ile Kazım Karabekir Caddesi üzerinde Türk Bayrağı asarken, yol güvenliğini alan trafik polis memuru eski cezaevi trafik ışıklarındaki orta refüj kenarında yere gömülü bir borunun üzerindeki poşeti görünce ilgili birimlere haber verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bomba imha uzmanları bölgeye sevk edilirken, cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bölgeye giden bomba uzman ekipleri, çevre güvenliğinin tam alınmasının ardından giyilen koruyucu elbise ile şüpheli poşet ve boru üzerine yerleştirilen fünyeyi patlattı. Poşet, patlamanın etkisiyle paramparça olurken asfalta gömülü boru ve içerisinde bulunan kablo polise zor anlar yaşattı. Geniş güvenlik önlemlerini biraz daha arttıran polis, çalışmalarını devam ettirirken uzun süren çalışmadan dolayı Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ve yardımcıları olay yerine geldi.

Bomba imha uzman ekipleri boru üzerine ikinci bir fünyeyi yerleştirip patlatacakları esnada, kısa süre önce yeraltından doğalgaz boru hattı geçirildiği için yetkililere haber verildi. Olay yerine gelen yetkililer, asfalt içerisindeki borunun yer altından geçen doğalgaz borusunun soğuk havalarda sıcaklığını ölçmek için bırakıldığı öğrenilmesi üzeri polis derin bir nefes aldı. Ekipler normale dönerken, yaklaşık 2 saat sonra cadde tekrar araç ve yaya trafiğine açıldı.

VAN'DA ŞÜPHELİ POŞET VE BORU ALARMI
VAN'DA ŞÜPHELİ POŞET VE BORU ALARMI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 11:27:03
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 12:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?