3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da terör operasyonu

Van ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmaları neticesinde PKK terör örgütü adına bildiri dağıtan ve örgütsel faaliyette bulunduğu öne sürülen 2 üniversiteli öğrenci yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Süphan Mahallesi'nde yasadışı PKK/KONGRA-GEL terör örgütü adına sözde 'Kürt İntikam Tugayları' adlı bildirilerin dağıtılması talimatını verdiği öne sürülen Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinden M.T. ve S.Y.isimli şahıslar örgütsel faaliyetlerde bulunmak üzere Diyarbakır iline gittikleri bilgisine ulaşıldı. Bu bilgiler doğrultusunda Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM Şube Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçilerek M.T. ve S.Y. isimli üniversite öğrencileri yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındılar. Gözaltına alınan zanlılar, Van Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler tarafından alınarak Van'a getirildiler. Zanlılar, burada yapılan sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Van Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye çıkarıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 13:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet GÜNDEN IP: 78.162.203.xxx Tarih : 9.02.2008 22:33:16

Van ilmizin bu tip terör belası ile anılmasını istemiyoruz. Öğrencilerin bu tip faaliyetler içerisinde bulunması düşündürücüdür.Önemli olan ülke bütünlüğünü korumak önceliklerimiz arasında olmasıdır. Dolayısıyla bu gibi haberler, yayınlanmadan gerekli istihbaratların sağlıklı yapılması esas alınmalı, ilgili kişilerin tespitine yakalananların vereceği bilgiler de dikkate alınarak acilen başlanılmalıdır.