5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da terör operasyonu

Van'ın Çaldıran ilçesinde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen ve birinin örgütün bölge sorumlusunun da bulunduğu belirtilen 2 teröristin cesedi Van'a getirildi.


Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 21:30 sırlarında Çaldıran ilçesine bağlı Umuttepe köyü ile İran İslam Cumhuriyeti sınırında 2 teröristin Türkiye topraklarına sızdığı bilgisini alan güvenlik güçleri bölgeye gitti. Arazide pusu kuran ekipler bir süre sonra görülen teröristlere 'Dur' ihtarında bulundu. İhtara ateşle karşılık veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma meydana geldi. Uzun süren çatışma sonucu 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerden birinin, Suriye uyruklu ve örgütün bölge sorumlusu olan Abdurrahman Bekir olduğu belirtiliyor.
Teröristlerin cesetleri ise bugün sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altından Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliği savcısı denetiminde yapılan otopsi öncesi morga götürülen seyyar cihazla terörist cesetlerinin röntgenleri çekildi. Otopsi çalışmaları sürerken, teröristlerin kimlik tespitlerinin yapılacağı belirtiliyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 14:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?