4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Van’da terör operasyonu

Van ve Başkale’de gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütü PKK/KONGRA-GEL üyesi üç kişi yakalandı. Öte yandan, ABD’li yetkililerin, Kandil Dağı’nda örgüt üyeleri ile görüştüğü öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı istihbarat çalışmaları sonucu, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in dağ kadrosuna katılmak üzere İstanbul’dan Van’a gelen Ercan Aybek takibe alındı.

Bir hafta süren takip sonucu, Aybek, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in Van sorumlusu Nazım Orhan ile kent merkezinde görüştüğü sırada gözaltına alındı.

İfadeleri üzerine polis Başkale’ye gitti

Aybek ve Orhan’ın Jandarma’da alınan ifadelerinde, Başkale’de Mehmet Reşit Akkaya ile görüşeceklerini ve buradan terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in kampına gideceklerini belirtmeleri üzerine güvenlik güçleri Başkale’ye gitti.

Orhan ve Aybek’in Mehmet Reşit Akkaya ile görüşecekleri yerde bekleyen Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mehmet Reşit Akkaya’yı gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

ABD’liler PKK/KONGRA-GEL ile görüştü iddiası

Irak’ta görev yapan ABD’li askeri yetkililerin beş gün önce, üç helikopter ile Kandil Dağı’na giderek, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in sorumluları ile görüştüğü öne sürüldü.

’Nevroz’ adlı internet sitesinin haberine göre, beş gün önce ABD’li bir heyet, üç helikopterle Kandil Dağı’nda Kaladiza bölgesine giderek PKK/KONGRA-GEL yetkilileri ile bir görüşme yaptı.

Kürtler ABD’lilerin üç görüşme yaptığını öne sürdü

Kürt kaynaklar, ABD’li askeri yetkililer ile PKK/KONGRA-GEL örgütü arasında bugüne kadar üç görüşme yapıldığını iddia etti.

Öte yandan, bir süre önce PKK/KONGRA-GEL’den kaçarak Habur sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapan Rus uyruklu bir kişi, güvenlik güçlerine verdiği ifadede, ABD’lilerin Kandil’e giderek Murat Karayılan ile görüştüğünü söylemişti.
aa
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 08:53:13
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 11:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?