3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da tipi ve fırtına

Van'da etkili olan şiddetli tipi ve fırtına nedeniyle yoldan çıkan bir kamyonetin içinde bulunan ve saatlerce bekleyen aile polis ekiplerinin yardımı ile kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre dün gece geç saatlerde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Van istikametine gelmekte olan Enver Aldemir idaresindeki 65 EU 247 plakalı kamyonet, 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi mevkiinde tipi ve fırtınaya yakalanarak yoldan çıkıp kara saplandı. İçinde kadın ve çocukların da bulunduğu kamyonet yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayınca çevrede bulunun araçlardan birinin sürücüsü cep telefonu ile durumu polise haber verdi. Harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, fırtına ve tipi nedeniyle Van'dan Hakkari'ye giden araçlara izin vermeyerek yolu trafiğe kapattı.

Kurubaş Geçidi mevkiinde yoldan çıkarak kara saplanan kamyonete büyük zorluklarla ulaşan trafik ekipleri, araç içinde bulunan aileyi çıkardı. Aile trafik polislerine ait ekip aracına bindirilerek şehir merkezine götürüldü. Kara saplanan araç içinde bulunan 4 yaşındaki bir kız çocuğu polislerin kucağında trafik aracına taşındı.

Öte yandan dün gece Kurubaş Geçidi mevkiinde tipi ve fırtına nedeniyle 3 aracın yoldan çıkarak maddi hasarlı kazaya karıştığı belirtildi. Meydana gelen kazalarda can kaybı yaşanmazken, yoldan çıkan araçlar çekici tarafından kurtarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 11:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?