3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da tipi ve fırtına

Van'da dün gece başlayan kar yağışı sonucu 109 köy yolu ulaşıma kapanırken, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde etkili olan fırtına ve tipi ise hayatı olumsuz yönde etkiliyor.


Şehir merkezinde daha yüksek rakıma sahip olan Edremit ilçesindeki TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede etkili olan fırtına ve tipi vatandaşlarla okullarına gitmek isteyen çocuklara zor anlar yaşattı. Bir çok öğrenci velilerinin yardımı ile ancak okullarına gidebildiler.
Öğlen saatlerine kadar orta şiddette rüzgar beklediklerini ifade eden Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının bugün ve yarın hafif şekilde devam edeceğini kaydettiler. Kar yağışının özellikle yüksek kesimlerden etkili olmasını beklediklerini belirten yetkililer, hava sıcaklıklarının eksi 8 santigrat dereceye kadar düşmesini tahmin ettiklerini anlattılar.


İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri ise dün gece etkili olan kar yağışı sonucu, Edremit'te 4, Bahçesaray'da 7, Başkale'de 17, Çatak'ta 11, Erciş'te 16, Gevaş'ta 8, Gürpınar'da 16, Muradiye'de 17 ve Saray ilçesinde de 15 olmak üzere toplam 109 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirttiler. Yetkililer, yol açma çalışmalarını 8 dozer, 22 greyder, 9 loder, 6 rotatif ile sürdürdüklerini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 11:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?