5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da trafik kazası:1 ölü 1 yaralı

Van'ın ilçesinde, ot yüklü traktörün devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kybederken, bir kişi de yaralandı


Alınan bilgilere göre kaza Saraç köyünde meydana geldi. Akrabalarına ait otu 65 LC 173 plakalı traktörü ile taşıyan Veysi Sezan (23), direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kontrolden çıkan traktör devrildi. Meydana gelen kazadan traktör sürücüsü Veysi Sezan, olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan Sezai Sezan (37) ise yaralandı.


Olay yerine gelen köylülerin yardımıyla traktörün altında çıkarılan araç sürücüsü Veysi Sezan'ın cenazesi, kazanın meydana geldiği bölgeye ambulansın gidememesi üzerine battaniyeye sarılarak köye getirilirken, yaralanan Sezai Sezan ise at sırtından köye getirilerek burada bekleyen ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
C.Savcısı tarafından yapılan otopsinin ardından Veysi Sezan'ın cenazesi defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Cenazenin köye getirilişi sırasında bazı yakınları fenalık geçirdi.


Veysi Sezan'ın, 3 yıl önce evlendiği ve geçen yıl askerden geldikten sonra evinin geçimini sağlamak için tarktör aldığı belirtilen yakınları, Veysi Sezan'ın traktör aldığı için artık köyde kimsenin almadığını belirttiler. Kazanın bozuk olan yol yüzünden meydana geldiğini de iddia eden Veysi Sezan'ın yakınları, "Başka babaların ölmemesi, başka kadınlar dul kalmasın. Çocukların yetim kalmaması için arazi yollarının biran önce yapılmasını istiyoruz. Biz defalarca bu yolun yapılması için yetkililere müracaat ettik. Fakat kimse ilgilenmedi. Hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz.

Bütün otlarımız bu yoldan getirmek zorunda kalıyoruz. 50 bin bağ otumuz arazide kaldı. Eğer bu yol yapılmazsa otumuzu getirmemizin başka yolu olmadığından kar altında kalacak ve bizler perişan olacağız. Yetkililerin bu yolu bir an önce yapmalarını bekliyoruz" dediler.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 14:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?