4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Van'da trilyonluk yılbaşı bileti heyecanı sürüyor

Milli Piyango İdaresi tarafından 31 Aralık 2004 yılbaşı özel çekilişinde 15 trilyonluk ikramiyenin çıktığı çeyrek biletlerden birinin, Van’daki seyyar bayi tarafından Bitlis’in Tatvan İlçesi’ndeki loto bayine satıldığı ortaya çıktı. Seyyar satıcı Kaval, talihlinin ortaya çıkmasından sonra kendisine yardım etmesini istedi.

Büyük ikramiyenin çıktığı ’3786127’ nolu biletlerden birini, 3 yıldır Van’da seyyar piyango satıcılığı yapan İdris Kaval’ın alarak Tatvan’da bir büfeye sattığı öğrenildi. İkramiyenin Van’daki bilete çıkmasının ardından piyango bilet satıcıları arasında günlerdir yaşanan kargaşa da sona erdi. Evli ve 2 çocuk babası İdris Kaval, gündüz Milli Piyango bileti sattığını, akşamları da özel bir kargo şirketinde hamallık yaptığını ve kirada oturduğunu söyledi. 6500095 nolu seyyar Milli Piyango satıcısı Kaval, bileti kendisinin Milli Piyango’nun Van’daki bürosundan aldıktan sonra Bitlis’in Tatvan İlçesi’ne götürerek burada bir büfeye sattığını söyledi.

Milli Piyango Müdürlüğü tarafından kendisine verilen bilet seri numaralarını basın mensuplarına gösteren İdris Kaval, bileti Tatvan’daki bayiye verdiğini belirtti. Daha önceki yıllarda olduğu gibi sürekli Tatvan’daki bayiye bilet verdiğini söyleyen Kaval, bu yılda aynı şekilde 5 milyar liralık bilet sattığını bildirdi. Kaval, "Umarım ihtiyacı olan birine çıkmıştır. Biletin benden alınmış olması da beni mutlu ediyor. Benim durumum iyi değil, kirada kalıyorum. Bana biraz destek vermesini bekliyorum" dedi.
Bu arada, Van’ın Cumhuriyet Caddesi’nde elindeki biletlerle çevredeki vatandaşlara ’Trilyonluk bileti ben sattım’ diyen seyyar satıcı İdris Kaval, vatandaşların da ilgi odağı oldu.

Van-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 13:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?