5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da uyuşturucu operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 6 ayrı operasyonda 215 kilo 509 gram eroin ile 177 kilo 407 gram esrar olmak üzere toplam 392 kilo 916 gram uyuşturucu ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddeleri ile yaklaşık 1 milyon insanın zehirlenmesi önlendi.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Uyuşturucu tacirleri Afganistan'da imal ettiği uyuşturucuyu İran ve Van güzergahlarını kullanarak Avrupa ülkelerine sevk ediyor. Van'ı geçiş güzergahı olarak kullanan uyuşturucu tacirleri her geçen gün değişik teknikler geliştirmelerine rağmen KOM Şube Müdürlüğü ekiplerin engeline takılıyor. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları son 6 ayrı operasyonun 3'ünde araçların değişik 'Zula' diye tabir edilen bölmelerinde saklanmış kilolarca uyuşturucu maddesi ele geçirdi. Son olarak yapılan teknik takip sonucu Van-Bitlis karayolu üzerinde N.Ö. ve S.Ç. isimli şahısların içerisinde bulunduğu kamyonu durdurarak arama yaptı. Yapılan ilk aramada olumsuz bir duruma rastlamayan ekipler, kamyonda uyuşturucunun olduğundan emin olmalarından detaylı bir arama yaptı. Narkotik köpeklerinin de kullanıldığı aramada, kamyonun kasa tahtalarının içerisinde saklanmış 103 kilo 434 gram eroin ele geçirildi.

Bu operasyonla birlikte son bir ay içerisinde 215 kilo gram 509 gram eroin ile 177 kilo 407 gram toz esrar ele geçirilmiş oldu. Uyuşturucu ve 3 araca el konulurken, yakalanan 11 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili olduğu belirtilen firari 7 şahsın aranma çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.

Konu hakkında KOM Şube Müdürlüğü'nde yanında yardımcısı Mustafa Uçkan ve KOM Şube Müdürü M. Ali Şevik'i alarak bir basın açıklaması yapan Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, toplam 6 ayrı operasyonda ele geçirilen uyuşturucudan dolayı ekibine teşekkür ettiğini söyledi. Çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini ifade etti

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 12:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?