7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'da yazdan kalma günler

VAN SON 10 YILIN EN SICAK KIŞINI YAŞIYOR

Van'da hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyrederken, son 10 yılın en sıcak kış mevsiminin yaşandığı belirtildi.

Kentte hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile son 10 yılın en sıcak kışı yaşanıyor. Havanın sıcak olmasını fırsat bilen vatandaşlardan bazıları Van Gölü kenarında piknik yaparken bazıları da parklara akın etti.

Her yıl bu mevsimde Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan ve 99 kilometrekare alana sahip olan Erçek Gölü'nün büyük bir bölümü ile Sıhke Gölü'nün tamamı buz tutarken, bu yıl havaların sıcak gitmesinden dolayı sadece Sıhke Gölü kısmen dondu.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, son yılların ortalamasına göre hava sıcaklığının 1 santigrat derece arttığını belirtti. Yetkililer, son 10 yıl içerisinde hava sıcaklığının eksi 25 ile artı 6.2 derece arasında değişirken, bugün ise hava sıcaklığının 2 derece olduğunu ifade etti. Hava sıcaklığının bu akşam en düşük 2 derece, yarın ise 6 derece olacağını belirten yetkililer, akşam saatlerinde yüksek kesimlerde yağmurla karışık kar yağışı beklediklerini de ifade etti.

VAN SON 10 YILIN EN SICAK KIŞINI YAŞIYOR
VAN SON 10 YILIN EN SICAK KIŞINI YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 15:21:00
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 15:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?